Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Europas største by?

Europas største by?

Moskva er et fantastisk sted, en blomst som enda ikke har sprunget helt ut, men som stadig strekker seg lenger og lenger mot solen. Den røde plass, Ivan den Grusomme, KGB, tsarer og den kalde krigen har allerede skapt mange minner herfra. Det er på tide å skape sine egne.

Enorme Moskva

Se bilde i et større formatMoskva er enorm på mange måter. Her med Kotelnicheskaya demningen. Foto: Dmitry Azovtsev.

Moskva

Se bilde i et større formatSt. Basil's Katedralen og Spasskaya Tower of Kremlin, som ligger ved den røde plass, er et fantastisk skue. Foto: Dmitry Azovtsev.

Moskva skyline

Se bilde i et større formatMoskva skyline - Christ of the saviour Katedralen til venstre og Kreml til høyre. Foto: Dmitry Azovtsev.

Med et forrykende tempo, vakre praktbygninger og rike historie, tar denne enorme, internasjonale, kulturelle perlen av en by deg med storm.

Det er en storby i stjerneklassen, med en innbyggerskare på omtrent ni millioner mennesker, og med nok av opplevelser for alle interesser. Her finner man sagnomsuste Kreml – det enorme fortet som omkranser maktsentrumet og den Røde plass, Kjøpesenteret GUM - som har blitt et symbol på de enorme omveltningene etter Sovjetunionens fall, Bolshoy teateret, Lenin mausoleet og tusenvis av andre gleder som trekker deg frem og tilbake gjennom byen, landet og verdensdelens forskjellige epoker.

Det er nemlig som å vandre inn og ut av en av de populære spionthrillerne fra 80 tallet, men man blir, som regel, ikke forfulgt. Her, i byen som også ligger ved elven Moskva, har maktledere som Stalin, Lenin, Gorbatsjov og nå også Putin hatt oppholdssted - det var her maktsenteret for hele det Sovjetiske regimet lå, og her man på nytt styrer og utvikler hele Russland inn i den spennende fremtid. Her er det mye som er i forandring, kapitalismen har kommet, og mange av de stygge, gode, gamle, grå bygningene blir jevnet med jorden for å gi plass til nytidens Moskva.

Det sies at Moskva er en av byene med flest millionærer i verden, men man klarer allikevel ikke lukke øynene for den enorme fattigdommen her, for forskjellen mellom rik og ikke rik er stor, og voksende. Det er her Russland viser sin nyervervede rikdom for verden, det er her de begynner den nye fortellingen om russlands historie.

Det finnes tusenvis av barer og restauranter som tar opp kampen mot de beste i hele verden, man kan blant annet spise middagen sin i 330 meter høyde i tv tårnet Ostankino, eller bare nyte den fantastiske utsikten over byen som ble hovedstad allerede på 1400 tallet.

Det anbefales å besøke den populære gamle bydelen Arbat, hvor du kan vandre gjennom gågaten Ulitsa Arbat, eller besøke Pushkin museet, eller bydelen Kitay- Gorod, ved den Røde plass, som er kjent for sine mange kirker og klostre.
Vasiljevkatedralen, frihetskatedralen og de stalinistiske metrostasjonene er absolutt også å anbefale.

Prisnivå

Moskva er en dyr by, og priser i sentrum på kafeer, restauranter, hoteller, taxier og annet kan ligge godt opptil, eller over norske priser. Noe som igjen fører til at de største turistmassene enda ikke har fått øynene opp for byen.

Transport

Det ligger flere flyplasser i Moskva, og Norwegian åpnet en ny direkterute mellom Oslo og Moskva den 16. august. 2007. Domodedovo flyplassen, som blant annet brukes av Norwegian, er både effektiv og passasjervennlig, med et godt utbredt kollektivtrafikknett, og omtrent 40 minutters reisetid til sentrum. Flyturen tar omtrent 2,5 timer fra Oslo.

Biltrafikken er kaotisk, og kan kollapse. Dessuten holder taxiene et høyt prisnivå. Det anbefales derfor å bruke Metroen, som er en av verdens mest utviklede.

Overnatting

Byen har mange hoteller, men vær obs på at mange holder et høyt prisnivå. Hotel Moskva, Metropol og Hotel Baltschug Kempinski er noen av dem.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Klikk for full versjon av kart over Russland Kart:
Les mer om Russland Mer om Russland:
Reisebudsjett: Europa

Hvor mye penger bør man ta med seg til denne delen av verden?

Kjøp billigbillettene til St. Petersburg nå

Torsdag 9. mars 2006 klokken 12 legger Norwegian billigbilletter til sin nye rute til St. Petersburg ut for salg for 447 kroner én vei.

Direktefly til Russland

Rett over sommeren planlegger flyselskapet Norwegian å åpne nye direkteruter både til Moskva og St. Petersburg.

Sovjetnostalgi i Murmansk

Den nordlige inngangsporten til det russiske riket er slett ikke så grå og trist som en kunne forvente. Iallfall ikke midt på sommeren.

Togtider i Europa

Du kan planlegge sommerens interrail hjemme foran pc-en. Med ruteinformasjon fra internett, og en god guidebok i tillegg, har du alt du trenger for å togloffe i Europa.

Øyperlen som savner kommunismen

Fiskerne på øya Olkhon i Bajkal-sjøen savner Sovjet-tiden. Da hadde de i hvert fall jobb, strøm og telefonforbindelse. Nå har de bare slående vakker natur. Og noen eventyrlystne turister.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no