Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Cartagena

Fakta om Cartagena i Colombia

Cartagena

Se bilde i et større formatI Colombia gror man andre juletrær enn i Norge. Under vann i allefall... Disse små trærne gror på korallene og trekker seg tilbake om man kommer for nært. Foto: Sarah Ann Bruck

Cartagena

Se bilde i et større formatCartagena er en gammel, men velbevart by. Man kan tilbringe timer ruslende i de historiske, farverike gatene og la seg overraske av de små detaljene som gjør gatebildet komplett. Foto: Sarah Ann Bruck

Cartagena

Se bilde i et større formatCartagena var en gang et yndet mål for pirater og røvere. Byen ble derfor omringet av murer og kanoner, som nå står som ett av byens varemerker og severdigheter. Foto: Sarah Ann Bruck

Av Colombias rundt 46 millioner innbyggere, holder ca 850 000 hus i Cartagena. Byen ligger ved den Caribiske kysten, og man kan dermed forvente temperaturer på mellom 26 og 32 grader det meste av året. Heldigvis har man de fleste dager en lett bris som gjør det mindre klamt å ferdes rundt i de farverike gatene. De våteste maanedene er Oktober og November, som bringer med seg nesten daglige skurer og oversvømte gater, men la ikke dette hindre deg i å reise til Cartagena selv i disse månedene. Regn til tross, det er nok av aktiviteter til å forbli underholdt bortimot 24 timer i doegnet.

Aktiviteter:

Gamlebyen og murene er den helt klart største attraksjonen. Man kan tilbringe dager med vandring rundt om i gatene, og stadig dulte borti nye overraskelser. Skulle man bli lei av museer, kirker og kultur, kryr det av små gatekafeer med snacks, kald øl og ypperlige muligheter til å people-watche.


Cartagena sporter også flere modell konkurranser - det er alltid en eller annen queen som skal kåres. En ypperlig mulighet til å se plastisk kirurgi på sitt aller beste.


Utenfor byen har man Islas del Rosario for dykking, snorkling og båtcruising, man har San Jasinto hvor de beste og billigste hengekøyene venter på å bli kjøpt, en gjørmevulkan med helende effekter står til disposisjon ca en time unna, og, som i alle andre byer, kan man lett slå ihjel tid med shopping, internett eller bar-hopping!

Prisnivaa:

Cartagena er en av de dyrere byene i Colombia, men skulle man ende opp her med bortimot tomme lommer, er det fullt mulig å overleve for minimalt med penger.


Om man spiser på restauranter i Bocagrande eller i den bedre halvdelen av Centro, må man regne med å måtte kvitte seg med minimum 15-20 000 pesos per pers, mens man kan med deilig fritert gatemat spise seg mett for så lite som 1500.

Overnattig:

Hosteller med delte dorms kan man finne for fra 12 000 pesos per natt, mens hoteller i Centro koster minimum 25-30 000. Ettersom Cartagena er en by med økende turisme, florerer det også med nye, poshe hoteller i 500 000 pesos klassen. Velg og vrak!

Valuta:

Colombia opererer med pesos. For å konvertere sånn cirka til Kroner er det enklest å dele på 4 og trekke fra to nuller. (1000 pesos = 2,57 Nok)

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Mer enn kokain og korrupsjon

Om jeg savner Norsk høst, storm, regn og nesten frysegrader? Neppe. Bli med til Cartagena i Colombia.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no