Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Slik pakker du sekken

Hva du bør ta med deg på tur avhenger selvsagt av om du skal på shoppinghelg til London, ekspedisjon til Sydpolen eller backpacke et halvår i tropiske strøk. Likevel er det mange ting som alltid bør være med i ryggsekken.

Artikler i samme serie:

  1. Slik pakker du sekken
  2. Slik pakker du sekken med praktiske duppeditter
  3. Slik pakker du sekken: hygieniske artikler og helse-dingser
  4. Slik pakker du sekken: klær og sko
  5. Slik pakker du sekken: penger
  6. Slik pakker du sekken: reisedokumenter

Når det gjelder klær, er det beste pakketipset å finne frem alt du synes du trenger på turen - for så å legge halvparten pent inn i skapet igjen. Så lenge du skal oppholde deg på ett og samme sted i hele ferien, kan du for så vidt tillate deg en mer løssluppen og rundhåndet pakking, men skal du farte rundt med sekken på ryggen, må du passe strengt på at sekken ikke blir for tung. Å reise hjemmefra med en sekk på mer enn 15 kilo er dumt - husk at du også skal ha plass til souvenirer som du kjøper underveis!

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
10 smarte dingser

Den moderne ryggsekkturisten pakker med seg mer enn shorts og sandaler. Vi har prøvd ut en del smarte produkter som kan gjøre reisen din tryggere og enklere.

Kort eller kontant?

Hvilke betalingsmidler fungerer best når du er på reise?

Pakk lite og lett

Reiseglade Doug Dyment har laget nettsida onebag.com, der hensikten er å vise hvordan du kan reise langt og lenge med bare håndbagasje.

Det krever litt innsats å holde styr på deg selv og tingene dine når du er på tur. Sunn fornuft og disse enkle tipsene reduserer risikoen for tyveri, ran og trafikkulykker - og gjør deg litt mindre sårbar dersom det verste skulle skje.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no