Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Verdens mest isolerte by

Verdens mest isolerte by

De fleste som reiser til Australia starter sin reise i Sydney og reiser enten sørover til Melbourne eller nordover til Queensland, hvor du finner kjente destinasjoner som Great Barrier Reef. Det ikke så mange gjør, er å besøke Vest Australia og Perth.

Verdens mest isolerte by

Se bilde i et større formatCottesloe Beach

Verdens mest isolerte by

Se bilde i et større formatFremantle fengsel

Verdens mest isolerte by

Se bilde i et større formatPå sykkeltur med Perth i bakgrunnen.

Verdens mest isolerte by

Se bilde i et større formatRottnest Island

Hovedstaden i Vest Australia er en by med nesten 1.6 millioner mennesker. Byen er verdens mest isolerte by siden den ligger mange tusen kilometer unna andre storbyer. På grunn av dette er det mange som ender opp med å ikke reise hit. De aner ikke hva de går glipp av.

Perth er en av de byene i Australia med mest sol. Her kan du kose deg med et gjennomsnitt på 300 soldager i året. Om du liker å slappe av på stranden er det mer enn nok med strender, da Perth kan tilby på en strandlinje på mange mil. De to mest populære strendene i Perth heter Cottesloe og Scarborough. Her kan du oppleve en ekte australsk strandopplevelse. Bestill deg en ”Fish and Chips” og nyt den på stranden. Men, det er viktig at du har på godt med solkrem siden solen i Australia er ganske sterk.

De siste årene har Perth hatt en blomstrende økonomi. Mine-industrien har hatt en enorm vekst de siste årene, noe som har tilført mye nytt og spennende til Perth. Folk fra hele Australia flytter over for å prøve lykken. Den blomstrende økonomien har også ført til store utbyggninger og enda flere er planlagt. Blant annet kan Perth snart friste med marinehavner og byer på nivå med Dubai og du vil til og med snart finne en innendørs skisenter her.

Rottnest Island

En av de populære destinasjonene for turister i Perth er en liten øy som ligger 20 minutter med båt utenfor byen, nemlig Rottnest Island. Hit kan du ta fergen om morgen og reise hjem igjen med samme ferge om kvelden. Det er mye som vil fascinere deg med denne øyen. Dyrene her er tamme og du finner blant annet en liten ”kenguru” som blir kalt Quakkas. Dette dyret finnes ingen andre steder i verden. Du kan også finne flere små lagunar hvor du kan ta deg en piknik. Om du ønsker å være her lengre enn en dag kan du leie en av hyttene. Du finner også resturanter, barer og mye annet her ute, så du har mer enn nok å holde deg opptatt med. Om du først tar reisen hit anbefales det at du leier en sykkel for å sykle runde øya. Det vil ta 2-3 timer om du ikke tar for lange pauser, men vi anbefaler virkelig at du prøver å få med deg mest mulig av denne øya.

Fremantle

Fremantle er en av de mest kjente delene av Perth. Her finner du noen av de beste resturantene og det er noe for alle smakssanser, enten du liker italiensk eller sjømat. Om du reiser hit i helgene finner du også markedet som selger alle mulige produkter i god gammeldags stil.  Fremantle var starten for Perth da de første nybyggerne kom hit for å bosette seg. De gikk først i land her og begynte å bygge seg oppover. Du finner enda massevis av museer som gir deg en tilbakeblikk i historien. Spesielt bør du ta deg en guidet tur hos Fremantle Prison, det er en unik opplevelse.

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Australia på kryss og tvers

Alle vil til Australia. Men få innser på forhånd hvor enormt dette landet er, og de fleste backpackere rekker bare å se en liten flik av det australske kontinentet.

Jo større, jo bedre i Australia

Australiere har en forkjærlighet for å pryde byene sine med enorme statueliknende gjenstander. Den store bananen, hummeren, gummistøvelen og hundrevis av andre forvokste dingser står stolt plassert over hele landet.

Skyss i Australia

Nettside hjelper deg å finne reisefeller i Australia.

Tøff tur til toppen av Australia

REISEDAGBOK: Fem venner la ut på en nervepirrende og krevende reise til Cape York, den nordligste spissen av fastlandet i Australia. Reisen til Cape York er en av de tøffeste turene turister kan gjennomføre med firehjulstrekk i landet Down Under.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Klikk for full versjon av kart over Australia Kart:
Les mer om Australia Mer om Australia:
Backpack jorden rundt!

Hvorfor reise jorden rundt? Det er en perfekt måte å bli kjent med deg selv, møte nye mennesker, lære om nye kulturer og oppleve ditt livs eventyr! En unik reise som gir deg minner og erfaringer du aldri glemmer.

Kangaroo Island

Fra vakre strender til ørkensand, fra seler til sauer og kenguru. Og med avstandene, rammet inn av rød sand, er Kangaroo Island som et komprimmert Australia. En paradisøy spekket med opplevelser. Garantert.

Glem Sydney - Go West

Er du en av dem som drømmer om hvite strender, rød jord og grønne krokodiller? Vest-Australia har alt dette - og mer til.

Qantas årets flyselskap

Australske Qantas Airways er kåret til årets beste flyselskap av et magasin.

Tog til Darwin

Nye muligheter for å reise med tog i Australia: Den nye linja mellom Alice Springs og Darwin har åpnet.

Festival-tid

Karneval og Mardi Gras er på gang i Rio de Janeiro, New Orleans og Sydney.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no