Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Slik pakker du sekken: reisedokumenter

Her kommer noen nyttige tips over hvilke reisedokumenter det er lurt å pakke med seg.

Artikler i samme serie:

  1. Slik pakker du sekken
  2. Slik pakker du sekken med praktiske duppeditter
  3. Slik pakker du sekken: hygieniske artikler og helse-dingser
  4. Slik pakker du sekken: klær og sko
  5. Slik pakker du sekken: penger
  6. Slik pakker du sekken: reisedokumenter

• Billetter og pass er en selvfølge - uten kommer du ingen vei. Husk også å ta med deg alle visum- og innreisepapirer, invitasjoner og bekreftelser på eventuelle bookinger du har gjort før avreise.

• Vaksinasjonskort. Skal du til Afrika, Asia eller Sør-Amerika, er det lurt å ha med seg det gule vaksinasjonskortet som viser at du har tatt de påkrevde vaksinene og ikke er en smitterisiko for landene du skal inn i. Enkelte land, som for eksempel Kambodsja, slipper deg ikke inn uten dette gule heftet (hvis ikke må du ut med en mindre bestikkelse).

• Europeisk trygdekort. Kortet bestiller du på Internett, og det gir rett til behandling på sykehus dersom du skulle bli syk.

• Reiseforsikring. Blir du frastjålet sekken din, passet eller alle pengene, blir du syk og trenger legehjelp eller trenger du i verste fall syketransport hjem til Norge, er du fortapt uten en skikkelig forsikring. Vær sikker på at reiseforsikringen dekker hele perioden du er utenlands.

• Kopi av pass, alle visa, billetter, bankkort og en separat liste med alle reisesjekknumrene dine er en god sikkerhet hvis noen av originalpapirene skulle bli borte underveis.

• Lag en liste med diverse nødtelefonnummer før du drar hjemmefra, slik at du kan sperre VISA-kort, få refundert reisesjekkene hos American Express eller ringt forsikringsselskapet i en fei hvis krisen skulle være ute. Ta også med deg telefonnummer og adresse til den norske ambassaden eller konsulatet i landene du skal til.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no