Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Reis til Honolulu

Reis til Honolulu

Hovedstaden Honolulu er en av de største reisemålene på Hawaii, og byen kan lokke med milelange strender, spennende restauranter og utmerkede shoppingmuligheter som tilfredsstiller enhver reiselysten nordmann.

Bilde: 123rf.com
 

Vi har vel alle drømt om en eksotisk reise til Hawaii, hvor man kan ligge på stranden, slappe av i hengekøyen, spise ekte kokosnøtter og lære å surfe på fantastiske hvite strender med energiske bølger. Hovedstaden Honolulu er en av de største reisemålene på Hawaii, og byen kan lokke med milelange strender, spennende restauranter og utmerkede shoppingmuligheter som tilfredsstiller enhver reiselysten nordmann. 

Honolulu er den største byen i USA´s stat nummer 50, Hawaii. Vi finner den eksotiske byen på øya Oahu som i dag hjem til rett under 375 000 innbyggere. Honolulu er en perfekt blanding av storby og tropisk øyparadis hvor befolkningen består av asiatere, amerikanere og Hawaiis polynesiske befolkning, som skaper et unikt og multikulturelt miljø. Byen er et svært populært reisemål for Amerikanere og turister fra hele verden, særlig på grunn av det behagelige klimaet hvor temperaturen holder seg på mellom 20 og 30 grader hele året. 

 

Ting man kan gjøre på Honolulu

 

De fleste som besøker Honolulu er på jakt etter en rolig ferieopplevelse med hvite strender, drinker på stranden og vind i palmene. Alt dette finner man på Waikiki Beach, en strand som er utmerket for late sommerdager og om man ønsker å lære å surfe.

 

Ønsker du å snorkle og ta del i det unike sjølivet, ta turen til Hanauma Bay. Stedet er som tatt ut fra et postkort, og absolutt verdt et besøk. Denne bukta var en gang et vulkansk krater, og er i dag et viktig naturreservat og øyas mest populære sted for snorkling.

 

Er du opptatt av blomster og planter, kan du besøke Lyon Arboretum som er en enorm botanisk hage som inneholder over 5000 tropiske planter fra Hawaii og Polynesia. Hvis man er i området, kan vi anbefale og ta turen til Manoa Falls for et bad. Dette er 2.4 km fra inngangen til den botaniske hagen.

 

Mange kjenner til Pearl Harbor, det japanske angrepet som tok livet av 2000 personer og brakte USA inn i andre verdenskrig. Du kan besøke minnesmerket på vestsiden av Honolulu, og havnen som i dag fungerer som marinebase.

 

Er man glad i historie, finner man flere museer som er verdt et besøk. Deriblant Bishop Museum, en enorm bygning dedikert til Hawaiisk historie. I tillegg er det verdt å besøke Ala Moana Beach Park, en park som tilbyr alt fra hvite strender, piknikbenker, tennisbaner, skyggefulle trær og store områder med nydelig grønt gress. Omtrent en times kjøretur fra Waikiki finner du Oahu North Shore. Kjøreturen byr på et fantastisk landskap. Det er verdt et stopp i den historiske byen Haleiwa før turen går videre til den populære Oahu North Shore Beach.

 

Honolulu - en kort historie

 

Historier og gjenstander gir bevis på at de opprinnelige polynesiske innvandrerne ankom øygruppen Hawaii tidlig på 1000-tallet. Det første dokumenterte besøket fra Europa skjedde i 1778 da James Cook ankom øya. Briten ga paradiset navnet ´the Sandwich Islands´.

 

I 1794 ankom kaptein William Brown fra Storbritannia Honolulu havn, og var den første ikke-polynesiske til å sette sine føtter i dette området. Deretter fulgte flere skip, og Honolulu ble raskt et knutepunkt for skipstrafikk mellom Nord Amerika og Asia.

 

I løpet av 1800 og 1900-tallet gjennomgikk byen flere turbulente episoder, deriblant fallet av Kongeriket Hawaii i 1893, annekteringen av USA i 1898, storbrannen i 1900 og det japanske angrepet på Pearl Harbor i 1941. Til tross for utfordringene er Honolulu fortsatt hovedstaden, og den største byen med en anerkjent havn og flyplass med innpass til resten av Hawaii.

 

Reis til Honolulu

 

En reise til Hawaii vil for mange være en enorm økonomisk påkjenning, og mange velger derfor å legge ferien til reisemål i nærheten av hjemmet eller i Europa. Finner man derimot et nettcasino med en generøs bonus, er det mulig å vinne penger som dekker reisen til Honolulu. Med litt flaks er det kanskje mulighet for å ta med hele familien på ferie. Hawaii er et fantastisk reisemål for både store og små.

 

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no