Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Unngå økonomisk mareritt på eventyret

Unngå økonomisk mareritt på eventyret

Backpacking er en fantastisk måte å oppleve verden på uten å bli økonomisk ruinert på veien. Likevel er det noen ting du bør tenkte på før du legger ut på eventyr.

Foto: 123rf.com

Mange planlegger reisen sin helt ned til den minste detalj, andre reiser mer spontant på tur. Enten du er av den ene eller andre sorten eventyrer, bør du ha økonomien under kontroll før du drar. Kredittkortet er din beste venn på opplevelsesreiser, og du vil helst ha to av dem med deg på tur.

Hvorfor skal man reise med to kredittkort? Svaret er ganske enkelt. Skulle du være uheldig og bli frastjålet eiendeler og kort, risikerer du å stå veldig alene ute i verden. Blir kredittkortet stjålet, eller du blir svindlet når du tar ut penger, er sjansen betydelig større for å få tilbake pengene enn om noen stjeler visakortet og tømmer hele feriekontoen din. Med et reservekort trygt gjemt på et sikkert sted (noen har det i sokkene, andre i trusa. Det finnes mer hygieniske alternativ i plastlommer man kan ha rundt halsen inni genseren. Disse har plass til både pass og viktige dokumenter), har du i det minste penger til å kjøpe det mest nødvendige dersom uhellet er ute.

I forkant av ferien er det i hovedsak fornuftig å ha spart opp penger til reisen på forhånd. Men uforutsette ting skjer hele tiden, og det er surt å se vennegjengen dra på ferie og mens du sitter igjen med en verkstedsregning på mange tusen. Om du vet at skattepengene eller feriepengene er like om hjørnet, eller er sikker på at hverdagsøkonomien tåler noen tusen ekstra i gjeld etter ferien, kan et forbrukslån uten sikkerhet være redningen. Disse finnes i hopetall, og du bør sammenligne lånene og rentene før du tar opp et slikt lån slik at du kan finne de beste og billigste forbrukslånene. Dersom du følger linken, kan du se og sammenligne nominell og effektive rente, etableringsgebyrer, lånebeløp og nedbetalingstid.

En siste ting du vil være sikker på å ha, er en god reiseforsikring. Kjøper du reisen på kredittkort vil kortets forsikring automatisk tre i kraft, men her må du lese vilkårene nøye. Det er nemlig ikke like god dekning på kortene som ved en vanlig reiseforsikring. I likhet med forbrukslånene er det lurt å sammenligne tilbudene du får på reiseforsikringene. Prisene og dekningsgraden varierer fra selskap til selskap, og vær særlig oppmerksom dersom du skal være lenge på tur. Mange reiseforsikringer gjelder bare for reiser innenfor et visst tidsrom, og det er mulig å tegne utvidet forsikring dersom du skal være borte lenge.


Dersom turen inneholder mange flyturer er det heller ikke dumt å velge kredittkort fra flyselskaper med mange samarbeidspartnere. Sjansen for å samle inn bonuspoeng til en komfortabel flytur hjem er stor dersom du er smart når du booker billettene med kortet. Mange flyselskaper oppgraderer nemlig først og fremst kundene som er medlem i deres bonusordning dersom noen skal oppgraderes, og jo flere poeng du har, jo større er sjansen for å få mer beinplass og raskere boarding på flyet. 

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no