Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Europas beste julemarked ligger i Zagreb

Europas beste julemarked ligger i Zagreb

Kroatias hovedstad er et flott sted å besøke i juletider, her ligger nemlig Europas beste julemarked.

 

Har du ikke fått julestemning enda? Eller kanskje du har startet planleggingen av årsets jul og advent ?

 

Hvert år bugner Zagreb over av adventstemning  så snart desember står for dør. Nå har den kroatiske hovedstadens julemarked fått oppmerksomhet også utenfor landets grenser. Nylig kåret  “European Best Destinations” (EBD) julemarkedet  i Zagreb til Europas beste i 2016 og  2017.

 

Flere titusener av reisende deltok i avstemmingen. Deltakerne stemte frem sine favorittmarkeder i Europa – fra Manchester  til Zagreb.

 

Julestemning

Så snart adventstiden kommer, fylles torg og gater med mat- og salgsboder. Duften av deilig tradisjonell julemat og musikk fyller gatene. Utallige julelys sørger for en magisk julestemning.

 

På julemarkedet kan besøkende handle fristelser i matbodene, julegaver i salgsbodene og butikkene i nærheten eller nyte lokale godbiter. Julemarkedet er åpnet fra 28 november til 10. Januar.

 

Topp ti- julemarkeder:

 

1) Zagreb
2) Strasbourg
3) Colmar
4) Aachen
5) Vienna 
6) Dresden 
7) Tallinn   
8) Praha
9) Budapest 
10) Brussel

 

Vil du vite mer om feire i Kroatia og Zagreb , sjekk nettsiden her: croatia.hr og  her  www.infozagreb.hr/&lang=en

Om Kroatia

Kroatia strekker seg langs Adriaterhavet. Landet er et attraktivt for turister på grunn av denne kystlinjen, men også landets rike kulturarv og store spenn i kulinariske opplevelser. I dag, kombinerer Kroatia sin historie med en ungdommelig ånd og energi. Vakker natur, endeløse kystlinjer, et utall muligheter for en aktiv ferie, varierte mat og vinopplevelser eller velvære – Kroatia har et tilbud som kan nytes hele året. Blant de bredde tilbudet er for eksempel gamlebyen i Dubrovnik, som står på UNESCOs verdensarvliste, øyhopping i skjærgården rundt Split, trøffeljakt i Istria, paragliding over Plitvice Lakes, delta på Zagrebs C'est is D'Best gatefestival, fugletitting i Kopacki rit, feste seg gjennom natten under Soundwave Festival i Tisno eller lade opp med familieferie i Zlatni Rat. Kroatia har et tilbud til alle.

 

 

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no