Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Slik finansierer du drømmeferien

Slik finansierer du drømmeferien

Planlegger du en eventyrlig reise til et nytt og spennende kontinent? Selv om man fint kan reise på budsjett, vil et lengre opphold i utlandet som regel koste mer enn vi har tilgjengelig på brukskontoen.

Trenger du finansiering til reisen? I utgangspunktet har du disse mulighetene:

  • Sparing
  • Lån med sikkerhet
  • Lån uten sikkerhet
  • Kredittkort

Hvilken finansiering som er best, avhenger helt klart av din økonomi, hvilke muligheter du har til å spare opp penger på forhånd og ikke minst hvor mye du trenger for å realisere reisen. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan finansiere både reise og opphold.

Hvilke finansieringsmuligheter har jeg?

Den tradisjonelle måten å finansiere ferien på er gjennom god gammeldags sparing. Her vil selvsagt destinasjon og opphold avgjøre hvor lenge man blir nødt til å spare. Noen jobber inn summen gjennom ekstravakter i løpet av et par måneder, mens andre sparer jevnt og trutt gjennom hele året.

For de litt mer spontane av oss er kanskje ikke et år med sparing like aktuelt. Heldigvis finnes det et par andre måter man kan skaffe finansiering på. Har du ikke tålmodighet eller tid til å spare, blir alternativet å låne det beløpet du trenger. Det kan enten være et privatlån hos venner og slektninger eller et lån i banken. Velger du å ta opp et lån i banken er det viktig at du ikke låner over evne, og at du faktisk er i stand til å følge den nedbetalingsplanen banken gir deg.

Selv om lån uten sikkerhet har høyere renter enn tradisjonelle lån med pant, har de likevel lavere renter enn smålån og kreditter. I tillegg får man en oversiktlig nedbetalingsplan som sørger for at du faktisk betaler ned på gjelden, i motsetning til kredittkortgjeld hvor man kun er pliktig til å betale et minstebeløp på selve lånet - ikke renteutgiftene. Hos Axo Finans kan du sammenligne lånetilbudene blant 13 banker, noe som sikrer deg det beste lånet tilpasset din livssituasjon.

 

Ta med deg kredittkortet

Dersom du skal ut på en reise i det store utland, kan det lønne seg å pakke med seg kredittkortet. Det gir deg ekstra trygghet mot svindel, og er en fin back-up å ha dersom du skulle være uheldig å få frastjålet det ordinære bankkortet ditt. Har du i tillegg bestilt reisen med kredittkort, vil de fleste slike kort gi deg reiseforsikring inkludert - og det kan komme godt med når du skal ut å reise.

Det følger med andre ord mye frihet og trygghet med et kredittkort i lommeboka. Samtidig finnes det visse fallgruver som det er verdt å passe seg for. Er du ikke flink til strukturere økonomien eller beherske kortbruken, er det fort gjort å bruke mer penger enn man strengt tatt har. Det kan også være lurt å skaffe et kredittkort som er beregnet for reise i utlandet. Det finnes nemlig egne kort som gir deg rabatter på fly og ikke minst har gunstige vilkår for uttak og bruk i utlandet.

Velger du å bestille reisen med kredittkort for å få rabatter og forsikring, kan du for eksempel betale kredittkortgjelden med et forbrukslån som gir deg bedre vilkår.

 

Kan jeg tjene penger underveis?

Det er også mulig å skaffe deler av finansieringen mens du er på reise. Ofte finnes det en del strøjobber man kan gjøre underveis, enten det er som instruktør, servitør eller andre mikrojobber. I dag er det også enklere enn noen gang å tjene penger fra komforten av eget hjem (eller rettere sagt laptop). Man er ikke lenger avhengig av å møte opp på et fysisk kontor eller være i samme rom som dem man jobber med eller for - i dag kan kommunikasjonen like godt skje over mail eller skype. Dette åpner opp for et hav av muligheter for ekstra inntektskilder - spesielt på freelance fronten.

Du kan for eksempel selge reisebilder og reportasjer til aviser og magasiner eller du kan drive med freelance oversetting og grafisk design. All jobb du kun trenger en datamaskin til, kan du i teorien finne freelanceoppdrag for.

 

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no