Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Tips Komodo Nasjonalpark

Her får du tips om hvordan du kommer deg til Komodo, overnatting, penger og reisen videre.

Reise dit:
Komodo nasjonalpark ligger mellom de indonesiske øyene Sumbawa og Flores. Du kan komme deg til Komodo med leid båt fra Sape på Sumbawa og Labuanbajo på Flores. Sistnevnte har det beste tilbudet og er det absolutt triveligste stedet, selv om det innebærer lengre reise. Fra Sape til Labuanbajo er det sju timer med ferje, og du passerer faktisk Komodo underveis. Tidligere la ferja til ved Komodo visser ukedage, men for tida er ikke dette tilfelle. Fra Bali reiser du med buss og ferje til Labuanbajo på omkring 36 timer, og fellesbillett for ekspressbuss/båt koster omkring 200 kroner hvis du vil reise direkte. En bedre løsning er imidlertid å backpacke seg rolig og pent med mer lokale busser fra Bali til Flores. Underveis har øyene Lombok og Sumbawa mange spennende attraksjoner å by på.

Overnatting:
I Labuanbajo må du regne med et par overnattinger før og etter turen til Komodo, enten du skal se varaner eller vil dykke i korallskogen. Vi anbefaler hostelet Gardena, som ligger på en høyde midt i sentrum av Labuanbajo. Her får du bungalower med vakker utsikt, og Gardena har en koselig uterestaurant som fungerer som byens beste spisested og sosialt samlingspunkt for backpackere, dykkere og andre som er innom. Bungalow for to personer med dusj koster omkring 40 kroner natta. Både på Komodo og Rinca finnes overnatting i regi av nasjonalparkens myndigheter, men dette er svært simple saker.

Penger:
Ta med plenty med cash til Komodo og Labuanbajo for her finnes ingen minibanker og det er langtfra sikkert at dykkerfirmaet ditt tar kredittkort.

Reisen videre:
Labuanbajo ligger helt vest på den langstrakte øya Flores. Videre innover på Flores venter spennende og vill natur, storslåtte vulkanske fjellkjeder, en kristen majoritet (for øvrig er Indonesia 90 prosent muslimsk) og et nokså fattig og lite modernisert hjørne av øystaten Indonesia. Den økonomiske, sosiale og mentale avstanden fra Bali og storbyene på Java er enorm. Det går tregt å forflytte seg på de svingete og smale veiene på Flores, men dersom du har 7-14 dager å sette av, anbefaler vi et besøk på denne vakre og kuperte øya.

Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Øglene som kan spise deg

På Komodo bor verdens største øgle, den kjempemessige Komodo-varanen som blir opptil tre meter lang og som kan spise et menneske.

Reisetips Bali

Hvordan kommer du deg til denne øya i paradis? Hvordan reiser du rundt? Hvor mye koster det og hvor kan du overnatte?

Tøffe tider i paradis

Turist-industrien på Bali overlevde 2002-bombene, men etter fjorårets bombeaksjoner, ligger ferieøya nå nede for telling. Som backpacker kan du ha paradisøya nesten for deg selv – samtidig som du holder den skrantne økonomien i live.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no