Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Er det trygt å reise dit?

Fuglevirus, terrorbomber, geriljakriger, økonomisk sammenbrudd. Av og til synes det livsfarlig å bevege seg utenfor landets grenser. Heldigvis er det noen som kan gi deg pålitelige reiseråd.

Regel nummer én: Ikke la media stoppe deg!

Rapporter i media gjenspeiler sjelden den faktiske virkeligheten i et land. Gjør heller undersøkelser på egenhånd før du bestemmer deg for om du synes det er trygt å reise. Skal du på langtur bør du oppdatere deg på sikkerhetssituasjonen underveis på reisen og ikke stenge omverdenen helt ute selv om du er på ferie.

Det beste stedet å starte egne undersøkelser er hos det britiske utenriksdepartementet. Britiske myndigheter gir råd til innbyggerne sine om sikkerhetssituasjonen i samtlige land i hele verden. Rådene er oppdaterte, konkrete og troverdige. For hvert land gis også en del annen praktisk informasjon som er nyttig for deg som backpacker. Les mer om dette i pekeren til høyre.

Det norske Utenriksdepartementet har også etablert en reiseråd-tjeneste à la den britiske. For noen få land gir UD spesifikke råd - og da som regel advarsler om å reise. For de aller fleste land tilbyr UD bare generell faktainformasjon.

Sjekk både de britiske og de norske sidene. Hvis begge lands myndigheter er samstemte om å advare mot å reise til et land, bør du tenke deg om to ganger før du setter avgårde. Men les rådene nøye, for ofte gjelder de bare for deler av et land. Når UD ber deg holde deg unna delstatene Jammu og Kashmir i India, betyr det ikke at hele subkontinentet er å anse som utrygt.

Det ideelle for backpackere ville være reiseråd som var utarbeidet uavhengig av myndighetene i enkeltland. Det nærmeste vi kommer troverdige uavhengige råd er Lonely Planets Travel Ticker-service. Hver måned gir LP advarsler knyttet til spesifikke land, samt informasjon om festivaler, ferier, valg og andre begivenheter som kan påvirke reisen din.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Hjelp meg kjære ambassade!

Når kan du regne med at den norske ambassaden stiller opp for deg?

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no