Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Finn riktig reisebudsjett

Skal du på langtur er det smart å sette opp et budsjett. Vi gir deg hjelp til å finne ut hvor mye penger du må regne med å bruke når du skal ut og reise.

Artikler i samme serie:

  1. Finn riktig reisebudsjett
  2. Reisebudsjett: Afrika
  3. Reisebudsjett: Asia
  4. Reisebudsjett: Europa
  5. Reisebudsjett: Mellom & Sør-Amerika
  6. Reisebudsjett: Nord-Amerika
  7. Reisebudsjett: Oceania
I denne artikkelen gir vi deg en pekepinn på hvor mye penger du bør budsjettere med å bruke i ulike deler av verden. Når vi antyder et beløp per dag, baserer vi oss på følgende: Billigst mulig overnatting (og det betyr sovesal de fleste steder), tre enkle måltider daglig på billig café/hurtigmatsted (erstattet med supermarkedmat til frokost i høykostland), transport med billigste reisemiddel, nøkternt inntak av alkohol, godteri, kaffe etc., noe penger til souvernirer, postkort, frimerker etc., noe inngangspenger, billetter mv. Vi finner også rom for å delta på et par rimelige organiserte turer, å velge litt bedre hotell en sjelden gang, å unne seg en noe bedre midddag i ny og ne samt en og annen tur med drosje.

I lavkostland koster det lite å velge litt høyere standard på overatting, å leie en motorsykkel for en dag, å bli med på en guidet tur eller bruke privat transport på enkelte stekninger.

Ting å ta høyde for når du setter opp budsjett:
• Flyreisen fra Norge (gjerne 6000 kroner t/r til Sørøst-Asia, 7500 kroner t/r til Sør-Amerika og 10 000 kroner til Australia eller New Zealand).

• Større organiserte turer (ofte fra 400-800 kroner per dag), leie av guider.

• Dykking (ofte 1500-2000 kr for Open Water-kurs), klatring, strikkhopping (opp mot 500 kroner per hopp) og andre actionaktiviteter.

• Ekstra flybilletter som kjøpes underveis.

• Behovet for litt luksus når det gjelder mat og overnatting melder seg alltid.

•Leie av bil (minst 200 kr per dag for en liten bil), motorsykkel og privat transport.

• Shopping utover nøkterne souvernirer.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Billigere å veksle valuta

Et nytt vekslingskontor for reisevaluta gir lenge etterlengtet konkurranse og lavere priser på utenlandske kontanter og reisesjekker.

Å backpacke kloden rundt krever sine forberedelser. Martin Alvir, jorda rundt-ekspert hos Kilroy Travels, gir deg tips om planlegging av drømmereisen.

Kort eller kontant?

Hvilke betalingsmidler fungerer best når du er på reise?

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no