Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Reisebudsjett: Asia

Hvor mye penger skal du ta med deg til denne delen av verden?

Artikler i samme serie:

  1. Finn riktig reisebudsjett
  2. Reisebudsjett: Afrika
  3. Reisebudsjett: Asia
  4. Reisebudsjett: Europa
  5. Reisebudsjett: Mellom & Sør-Amerika
  6. Reisebudsjett: Nord-Amerika
  7. Reisebudsjett: Oceania
Himmelske freds plass

Se bilde i et større formatHimmelske freds plass. Foto: Fredrik Larsen

Rismarker

Se bilde i et større formatRismarker. Foto: Fredrik Larsen

Kina:
250 kroner dagen er et rimelig budsjett for en backpacker. En natt på sovesal koster omkring 30 kroner, ta høyde for rundt 75 kroner per person hvis du ønsker å bo på dobbeltrom. Du får en enkel middagsrett på lokal kafé for 5 kroner. Taxi er billig i Beijing. Du kan reise nesten hvor som helst uten at det overstiger 25 kroner.

India:
Ifølge Rough Guide kan en gjerrig backpacker klare seg for USD 8 om dagen. Hvis du dobler dette, kan du tillate deg ett og annet godt måltid, en natt i ny og ne på mellomklassehotell samt noen souvernirer. Vi tror derfor du klarer deg brukbart på 100 kroner dagen, men at du på en lengre reise i et såpass støyende, skittent og fattig land bør tillate deg å bruke 150 kroner dagen, slik at du kan unne deg litt luksus i blant.

Nepal:
Ja, Nepal er billig, og du kan fint overleve for en hundrings om dagen. Samtidig koster det lite å gå litt opp i standard på mat, overnatting og transport. Dersom du ikke vil reise ekstremt minimalistisk, anbefaler å budsjettere med omkring 150 kroner dagen. Utgifter til lengre fotturer kommer i tillegg.

Sørøst-Asia:
Populære land i Sørøst-Asia er svært billige. I Indonesia kommer du veldig langt med rundt 150 kroner dagen. Et dobbeltrom trenger ikke koste mer enn 20 kroner natta, og en tallerken mat får du for en femmer. Thailand, Laos, Kambodsja, Burma og Vietnam er ikke stort mye dyrere. Malaysia, et land veldig mange backpackere reiser innom, er noe dyrere enn nabolandene. Fillipinene er også noe mer kostbart. Singapore er et særdels populært stoppested i Asia. Minilandet har vestlige priser og nok av fristende ting å bruke pengene på. Enkel mat er billig, mens øl koster mer enn i Norge. Regn med omkring hundrelappen for ei natt på sovesal. Japan og Hongkong er andre høykostland i Asia. Regn med at pengene renner fort ut av lommeboka dersom du besøker disse landene. Ta høyde for 500 kroner daglig.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no