Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Reisebudsjett: Mellom & Sør-Amerika

Hor mye penger skal du ta med deg til Mellom & Sør-Amerika?

Artikler i samme serie:

  1. Finn riktig reisebudsjett
  2. Reisebudsjett: Afrika
  3. Reisebudsjett: Asia
  4. Reisebudsjett: Europa
  5. Reisebudsjett: Mellom & Sør-Amerika
  6. Reisebudsjett: Nord-Amerika
  7. Reisebudsjett: Oceania
Mellom-Amerika er billig for backpackere. I Nicaragua, Honduras, El Salvador og Guatemala klarer du deg brukbart med rundt 150 kroner dagen. Spiser du egg, bønner og tortillas på lokale comdores, og kjøper frukt på lokale markeder, får du prøvd den lokale maten for en billig penge. Et dobbeltrom trenger ikke koste mer enn 30-50 kroner natta. Mexico, Belize, Costa Rica og Panama er dyrere. Her bør du regne omrking 250 kroner dagen. Populære Costa Rica har imidlertid hatt et valutafall har gjort landet billigere enn det var for et par år siden. I Costa Rica får du et enkelt rom i hovedstaden San Jose for 25 kroner, og et krypinn ved stranda fra 50 kroner og oppover. Når det gjelder Mexico er områder som Yucatán-halvøya og Baja California dyrere enn resten av landet. En uke i livlige Cancun koster fort en del penger.

Sør-Amerika:
Land som Ecuador og Bolivia ligger i det laveste prissjiktet. Ifølge Lonely Planet klarer du deg fint i disse landene for USD 10-15 per dag. Vi runder litt opp og sier 100-150 kroner dagen. Populære Peru er dyrere, og dyrest er turistmagnetene Cuzco og Lima. I Peru bør du budsjettere med 200 kroner dagen.

Brasil, Chile og Argentina er i det høyere prissjiktet i Sør-Amerika. I Argentina har prisene falt kraftig etter den økonomiske krisen. Legg opp til 250-300 kroner dagen i disse landene.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no