Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Reisebudsjett: Afrika

Hvor mye penger bør man ha med seg til denne delen av verden?

Artikler i samme serie:

  1. Finn riktig reisebudsjett
  2. Reisebudsjett: Afrika
  3. Reisebudsjett: Asia
  4. Reisebudsjett: Europa
  5. Reisebudsjett: Mellom & Sør-Amerika
  6. Reisebudsjett: Nord-Amerika
  7. Reisebudsjett: Oceania
Barn i Soweto

Barn i Soweto.

Nord-Afrika:
I Tunisia kan du reise for 200 kroner dagen hvis du bor på enkle hoteller, spiser på rimelige kafeer, tar bussen og holder deg unna alkohol. Du får et dobbeltrom for under hundrelappen per natt. Alkohol er generelt kostbart i det muslimske Nord-Afrika. Marokko og Egypt har priser som ligger omtrent på samme nivå som i Tunisia.

Sør-Afrika:
Sør-Afrikanske rand har falt i verdi gjennom flere år. Ifølge Rough Guide kan du klare deg på omkring USD 25 per dag hvis du bor på hostel, reiser med offentlig transport og spiser rimelig. Du kan få en seng på et backpacker-sted for 30 kroner natta og en porsjon fish'n'chips for 20-25 kroner. Vi tror 250 kroner per dag vil være et rimelig budsjett.

Øvrige Afrika:
Å reise på egenhånd i Afrika kan være en utfordring. Mange land har et svært lavt prisnivå. Lonely Planet mener du klarer deg med USD 4-7 per dag i Kenya. Andre land har null tilbud til backpackere. Vakre Botswana koster deg USD 75 om dagen, ifølge LP, mens land som Tanzania, Namibia og Senegal koster deg USD 20-25 om dagen. Velger du å reise i Afrika på egenhånd bør du ha et fleksibelt budsjett og ekstra penger i bakhånd. Kilroy Travels mener 200-400 kroner dagen er et anstendig backpacker-budsjett i Afrika.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no