Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Klar for jorda rundt?

Å backpacke kloden rundt krever sine forberedelser. Martin Alvir, jorda rundt-ekspert hos Kilroy Travels, gir deg tips om planlegging av drømmereisen.

Artikler i samme serie:

  1. Klar for jorda rundt?
  2. Klar for jorda rundt: Hvor mye penger trenger du?
Hva trenger vi å vite for å veilede deg jorden rundt?
• Når ønsker du å reise ut og hvor lenge? Er det fleksibilitet på
datoer og reiselengde? Kan reisetidspunktet tilpasses destinasjonen?
• En prioritert liste over hvilke land som du ønsker å besøke. Hvis du vet lite om destinasjoner, er det bedre med en oversikt over hva du ønsker å gjøre eller oppleve på turen. Har du mest lyst på strand, trekking, lokal kultur eller fest? Her er det viktig at du er ærlig med deg selv.
• Hvilket tempo ønsker du på reisen? Liker du å være lenge på hvert sted eller oppleve nye ting hver dag? I de fleste tilfeller er det best med et fleksibelt opplegg der du har mulighet til å forandre planene.
• Hva slags reiseerfaring har du? Har du liten erfaring fra denne type reising, bør du begynne turen i land med mer lett tilnærmelig kultur.
• Hvor mye penger forventer du å bruke på turen? Her bør du ikke bare stirre deg blind på hva billettene koster, men også se på hvor mye det koster å oppholde seg på reisemålet.

Klima
De fleste foretrekker å besøke land på den tiden det er gunstig klima. Derfor bør du alltid sjekke om det er mulig å besøke de aktuelle destinasjonene på riktig årstid. På www.worldclimate.com finner du statistikk som viser gjennomsnittstemperaturer og nedbørsmengde. Når det gjelder regn, så er alt over 200 millimeter generelt å regne som mye regn (dette er omtrent like mye som det normalt regner i Bergen i september). Husk at det ofte kan være store variasjoner innen et land - som for eksempel mellom vest- og østkysten av Thailand eller mellom nord og sør i Australia.

Regntid/lavsesong kan også ha positive sider, slik som lavere priser på transport og overnatting og mindre trengsel ved populære attraksjoner. Men regntiden fører ofte med seg stengte vei- og båtforbindelser, orkaner som i Karibien på høsten eller mye overskyet og tåke i for eksempel Nepal og Andesfjellene. Den beste informasjon om hvordan det er å reise i forskjellige land til ulike tider av året finner du i gode reisehåndbøker.

Reiseinfo
For å skaffe nøyaktig informasjon om et land, er guide-bøkene for backpacking uslåelige. Lonely Planet gir ut de mest populære guidene. Den mest kjente er South-East Asia on a shoestring, som dekker hele Sørøst Asia. Som alternativ anbefales Rough Guide eller Footprint (spesielt for Sør- Amerika).
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Finn riktig reisebudsjett

Skal du på langtur er det smart å sette opp et budsjett. Vi gir deg hjelp til å finne ut hvor mye penger du må regne med å bruke når du skal ut og reise.

Hvilken guidebok skal jeg velge?

Som backpacker er du avhengig av gode guidebøker. Men hvilke bøker skal du kjøpe? Vi vurderer de mest vanlige bokseriene som du finner i bokhandelen.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no