Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Klar for jorda rundt: Hvor mye penger trenger du?

Husk at det ikke bare er billetten som koster penger. Det er mulig å sette sammen jorda rundt-billetter fra ca 6500 kroner og oppover.

Artikler i samme serie:

  1. Klar for jorda rundt?
  2. Klar for jorda rundt: Hvor mye penger trenger du?
Disse Kilroy-billettene gjelder for ungdom under 26 år og studenter under 30-34 år med gyldig GO25- eller ISIC-kort. Om du ikke har et slikt kort fra før, kan du kjøpe det for 90 kroner. Samboere til studenter/ungdom kan få adgang til de fleste Kilroy-billettene. Kravet er at de er registrert på samme adresse i Folkeregistret, at de reiser sammen og er under 30-34 år. Det tas forbehold om eventuelle endringer og ledig kapasitet på flyene. Enkelte strekninger langt fram i tid kan Kilroy Travels dessverre ikke bekrefte prisen på per i dag.

Billetter kan endres eller avbestilles mot mindre gebyrer før og etter avreise (reglene varierer litt for hvert enkelt flyselskap så spør spesifikt om regler for din billett når du booker). Du finner priseksempler fra Kilroy Travels i pekeren til høyre.

Priseksempler for deg som ikke kvalifiserer som student eller ungdom:
Her bruker vi de forskjellige alliansene som finnes. Hver allianse eller gruppering har egne strukturer. I hovedsak er det snakk om disse: Star Alliance, der blant andre SAS, Lufthansa, Austrian, Thai, Singapore Airlines, Air New Zealand, United og Varig er med. Global Explorer inkluderer blant andre British Airways, American Airlines, Iberia, Cathay Pacific og Qantas. One World har flere av de samme, foruten blant andre Finnair. Det er forholdsvis enkelt å finne ut hvilke deler av kloden de ulike alliansene dekker. Men det er litt mer komplisert å finne ut priser. Alliansene bruker nemlig forskjellige prismenyer der prisen beregnes ut fra forskjellige kritierier, for eksempel maksimumsantall for stopp eller for hvor mange "milage" du bruker.

Vanlig jorden rundt (der man flyr i én retning over Stillehavet) koster fra ca 15 000-16 000 kroner.

En billett t/r Australia eller New Zealand, med stopp i Asia på veien, koster fra ca 12 000 kroner. Det er ofte gode kampanjepriser på disse destinasjonene, men det går vanligvis ut over mulighetene for gratis stopp på veien.

Hvis man bruker samme flyselskap finnes gode muligheter for å fly inn ett sted og hjem fra et annet sted, for eksempel inn til Singapore og hjem fra Beijing, pris fra ca 7000 kroner. Her kan det også være lavere kampanjepriser.

Billettene kan oftest endres mot gebyrer før og etter avreise (regler varierer for hvert enkelt flyseselskap så spør spesifikt om regler for din billett når du booker).
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Finn riktig reisebudsjett

Skal du på langtur er det smart å sette opp et budsjett. Vi gir deg hjelp til å finne ut hvor mye penger du må regne med å bruke når du skal ut og reise.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no