Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Hvilken guidebok skal jeg velge?

Som backpacker er du avhengig av gode guidebøker. Men hvilke bøker skal du kjøpe? Vi vurderer de mest vanlige bokseriene som du finner i bokhandelen.

Artikler i samme serie:

  1. Hvilken guidebok skal jeg velge?
  2. Lonely Planet
  3. Rough Guides
  4. Footprint Handbooks
  5. Insight Guides
  6. Let's Go
  7. Titler som er verdt å titte på
Du skal være temmelig tøff hvis du legger ut på langtur til ukjente deler av verden uten guidebøker i sekken. Guidebøker har to funksjoner. Først og fremst er bøkene praktiske verktøy som hjelper deg med å finne fram til hoteller, til å komme deg på den riktige bussen, til å orientere deg i ukjente byer osv. Men guidebøker gir deg også bakgrunnsinformasjon og inspirasjon før og under reisen. De fleste bøkene tar for seg historie, kultur, flora, fauna etc. Dessuten har bøkene ofte omfattende seksjoner med fargerike bilder.

Generelt anbefaler vi Lonely Planet og Rough Guides. Disse to forlagene har guidebøker som dekker omtrent alle verdenshjørner, og bøkene er grundige, troverdige og har stor praktisk nytteverdi på turen. Både Lonely Planet og Rough Guides er gode på informasjon rettet mot backpackere som reiser på et minimalt budsjett. Dette betyr ikke at disse to seriene alltid er best.

Hva kjenne-tegner en god guidebok?
• Lett å lese og bruke
• Solid seksjon med praktiske tips om alt fra helse, severdigheter og kollektivtrafikkens rutetider og priser
• Fyldig oversikt over billige hoteller og gode restauranter og barer
• Gode kart
• Fargerike bilder som gjør deg kjent med reisemålet

Tips!
Sjekk hvilken utgave av boka som foreligger i handelen nå. En guidebok som er ute i 11. utgave er sannsynligvis bedre og mer gjennom-arbeidet enn en bok som bare er kommet i én utgave.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:

Å backpacke kloden rundt krever sine forberedelser. Martin Alvir, jorda rundt-ekspert hos Kilroy Travels, gir deg tips om planlegging av drømmereisen.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no