Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Lonely Planet

Lonely Planet er backpackernes klare favoritt. LP har guidebøker som dekker alle verdenshjørner, men er kanskje best på Sørøst-Asia og Oceania. LP utgir også spesialbøker om blant annet språk, mat, helse og dyreliv.

Artikler i samme serie:

  1. Hvilken guidebok skal jeg velge?
  2. Lonely Planet
  3. Rough Guides
  4. Footprint Handbooks
  5. Insight Guides
  6. Let's Go
  7. Titler som er verdt å titte på
Pluss: Bøkene er skrevet for deg som reiser på et begrenset budsjett, og har derfor mye informasjon om rimelige hoteller, restauranter, billig offentlig transport og aktiviteter som gir valuta for pengene. LP-bøkene er svært gode på praktisk reiseinformasjon: Hvor mange busser går det fra A til B hver dag, hvor ligger bussterminalen og hva koster reisen? Hvor finner et jeg hotell til under 100 kroner natta? Finnes det myntvaskeri i byen jeg skal til?

Etter vår mening er det ingen som slår Lonely Planet på denne typen håndfast informasjon. Alle som har reist i et ukjent land eller har ankommet en ny by sent om kvelden, vet hvor avgjørende relevant og presis praktisk informasjon er. Du kan derfor bruke LP både til å forhåndsplanlegge reisen i detalj og som et daglig arbeidsverktøy underveis på turen.

LP har en godt innarbeidet og enkel oppbygning som gjør det lett å slå opp i bøkene for å finne nødvendig informasjon kjapt.

LP har et lett språk og er skrevet i en uhøytidelig stil. Forlagets forfattere er sjelden redde for å si tydelig i fra om hva som er bra og dårlig.

Minus: I 2004 ble profilen på bøkene endret, og det er tydelig av forlagets hovedmålgruppe nå i større grad er voksne reisende med noe tykkere lommebøker.

Lonely Planet er ikke serien for deg som er opptatt av flotte bilder eller fargerike tegninger av stedene du planlegger å besøke. LP er supre på tekst, men mangler en del på presentasjon. Å lage brukbare kart synes å være et problem for de fleste guidebokforlagene, også for LP. Fra 2004 er kartene imidlertid mer detaljerte enn tidligere.

Shoestring-guidene, det vil si bøkene som tar for seg hele regioner og som er spesielt rettet inn mot ryggsekkturister, er litt vel overfladiske.

De fleste backpackerne bruker LP. Det vil si at alle har en tendens til å dra til de samme stedene. Et sted er med andre ord ikke lenger en skjult perle etter at de havner mellom permene på en LP-guide.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no