Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Lykketog til luksusland

Over hele verden finner du små turisttog. Happy Noddy Train i den tunisiske charterbyen Sousse skiller seg imidlertid fra sine fetre og kusiner: Lykkelige Noddy tar deg ut av charterslummen og til de rikes paradisby Port El Kantaoui.

Tut-tut-tut! Det er det lille blå toget som kommer. Happy Noddy heter han. Og helt uten skravlesjuk guide tar han deg med fra Sousse til den fornemme havnebyen Port El Kantaoui og tilbake for 3.500 tunisiske dinarer.

Port El Kantaoui ligger 14 kilometer nord for Sousse, og er en gammel fiskerlandsby som har vokst til ferieby i ferrariklassen. Overnattingsstedene har et prisnivå de fleste ryggsekkturister bare kan drømme om. Men en dagstur til luksusland kan alle unne seg. Høydepunktet i byen er marinaen. I tillegg til de tradisjonelle fiskerbåtene, finner du her en rekke eksklusive yachter og turistbåter. Restaurantene ved havna er imidlertid billige nok. Sitt der, drikk nypresset appelsinjuice og se de rike og vellykkede defilere forbi.

Så, etter et par timer i luksuriøse omgivelser med pene mennesker og kelnere som snakker engelsk, er det bare å hoppe på Happy Noddy og dra tilbake til det ekte Tunisia igjen.

Tut-tut-tut!
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:
Appelsinslang i Karthago

Mellom appelsintrær og gule blomster ligger ruinene av Romas mektigste fiende. Karthago. Selv om lite er igjen av den engang så vakre byen, er de få minnesmerkene som fortsatt eksisterer vel verdt et besøk. I likhet med flere andre romerske ruiner i Tunisia.

Sand. Gi meg sand!

Sahara - verdens største ørken. Er du backpacker og vil besøke dette enorme sandhavet er Tunisia det beste stedet å begynne.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no