Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Til Afrika for en tusenlapp

Lyst til å reise til Afrika? Vi viser deg hvordan du kommer til Nord-Afrika for en tusenlapp.

Ved å kombinere lavprisfly til Spania, og deretter buss og båt, er det enkelt og billig å komme seg til Marokko - et muslimsk land med massevis av historie og tradisjoner, vakre byer, storslagne fjell, herlige strender og vennlige mennesker.

Aller først trenger du å skaffe deg en billig flybillett til Malaga, den viktigste byen på Sør-Spanias Costa del Sol. Norwegian, SAS Braathens og Sterling flyr fra flere norske byer direkte til Malaga. Fra Oslo til Malaga er det mulig å fly for 700-800 kroner. Flytida fra Oslo er snaue fire timer.

Når du lander på spansk jord tar du flybussen inn til bussterminalen i Malaga - lokalt kjent som Estacion de Autobuses de Malaga (flybussen koster 1 euro). Malaga er intet blivende sted for deg nå, du skal nemlig reise sørover til byen Algeciras for å ta ferja til Afrika. Fra Malaga til Algeciras går det omkring 15 busser daglig. Bussen tar to til tre timer og koster omkring 10 euro. Sjekk rutetider i pekeren til høyre.

Fra Algeciras reiser du med ferje over Middelhavet til Tanger i Marokko - din innfallsport til Afrika. Algeciras er en travel havneby. I kraft av å være et knutepunkt mellom to verdensdeler, tiltrekker byen seg mange forskjellige typer mennesker, også de med uærlige og kriminelle hensikter. Du vil raskest mulig til ferjekaia i Algeciras, hvorfra det går minst 25-30 daglige krysninger over til Tanger i Marokko. Den siste etappen til Afrika tar fra én til to og en halv time, avhengig av hvor rask båt du reiser med. Blir du nødt til å tilbringe natta i Algeciras, har byen plenty med billige overnattingssteder.

Ferjeselskapene Trasmediterranea og Euroferrys er de to viktigste. Prisene er omtrent de samme; Euroferrys tar for eksempel 23,50 euro for en billett i kategorien "tourist B" fra Algeciras til havna i Tanger. Vel framme i Afrika har du ikke brukt mer enn ca 1000 kroner, dersom du har klart å få tak i den billigste flybilletten fra Oslo.

Tanger var ei attraktiv frihavn i første halvdel av 1900-tallet, og huset så vel flyktninger som forfattere, forretningsmenn, bohemer og homofile som ønsket å leve livet i de liberale omgivelsene byen bød på. I dag oppfatter mange Tanger som en masete by, og du må regne med å takle de mange pågående uoffisielle guidene som kaster seg over turistene på ferjehavna. Det beste er å ha sin egen guidebok, stole på seg selv og ikke la seg lure av de såkalte guidenes påstander om hvilke hoteller som er fulle eller hvilke tog som er innstilt.

Tanger er ditt utgangspunkt for videre reiser i Marokko, og det finnes buss- og togforbindelser til resten av landet. Marokkos statsbaner finner du i pekeren til høyre. Kanskje du vil til Casablanca for å gå i Ingrid Bergman og Humphrey Bogarts fotspor? Eller vil du heller besøke det store markedet i Marrakech og fortsette med en ukes fottur i Atlas-fjellene? Et annet godt alternativ er Fez, en av den arabiske verdens aller vakreste byer. Alt ligger til rette for nye opplevelser i Marokko.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no