Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Med rosa buss gjennom Afrika

De rosa bussene fra Sverige er løsningen for deg som vil til Afrika, men ikke tør reise på egenhånd.

Det svenske selskapet Rosa Bussarna har fått ry på seg for å tilby en uforglemmelig måte å se verden på. De reisende bor og sover i ombygde rosa busser. Reisene skjer på spartansk vis og deltagerne må hjelpe til med matlagingen og andre daglige gjøremål. Den store fordelen med Rosa Bussarna er at du reiser sammen med likesinnede og kommer til steder de fleste backpackere bare kan drømme om å besøke. Ifølge Rusa Bussarna er de fleste deltagerne på turene mellom 18 og 50 år. Den enkle profilen som Rosa Bussarna har lagt seg på, gjør at reisene relativt sett er billige. For omkring 35 000 kroner får du reise, overnatting, mat og opplevelser i to måneder i Afrika.

I Afrika arrangerer Rosa Bussarna en åtte og en halv ukers reise fra Sør-Afrika til Kenya. Turen går innom åtte forskjellige land. Dette er virkelig Afrika med stor A. På reisen får du mulighet til å hoppe strikk ved Victoriafallene, rafte på Zambezielven, se snøen på toppen av Kilimanjaro, gå på safari i Masai Mara-parken, slappe av på strendene i Zanzibar og mye mer.

Hele herligheten koster 34 900 svenske kroner (ca. 31 000 norske) for åtte og en halv uke. Da er flyreisen tur/retur Afrika, all transport og overnatting, mange måltider samt en hel del andre aktiviteter inkludert i prisen. Dette er veldig mye moro for pengene! Organiserte turer til Afrika, der du overnatter på turistklassehotell og reiser rundt i jeep, koster ofte nesten det samme. Men da bare for 14-16 dagers reise ...

Tilbudet er dessuten lagt opp slik at du ikke trenger å delta på hele reisen fra Sør-Afrika til Kenya. Du kan for eksempel reise bare Zambia-Kenya, en tur som varer i fem uker. Reisen går også i motsatt retning, altså Kenya til Sør-Afrika. I 2004 hadde den rosa bussen avgang fra Cape Town i Sør-Afrika 9. november. Fra Kenya er neste avgang ca. 16. januar 2005. Turene varierer fra år til år, så senere kan det vært helt andre reiseruter som tilbys.

Har du lyst til å backpacke i Afrika, men synes kontinentet virker utrygt og uframkommelig, anbefaler vi å se nærmere på Rosa Bussarna. Selskapet annonserer i norske reisemagasiner, så det er fullt mulig for nordmenn å delta på reisene.

Mer informasjon finner du i pekeren til høyre.

(Foto: Rosa Bussarna)
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no