Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Best i det sørlige Afrika

Landene i det sørlige Afrika blir mer og mer populære blant backpackere. Hva er så høydepunktene i denne delen av verden? Vi har lista.

Magasinet Getaway to Africa lister opp de beste stedene å besøke i det sørlige Afrika. Her er ti reisemål du ikke bør gå glipp av dersom du har tenkt deg på rundtur i regionen.

Beste landsby: Nieu Bethesda, Eastern Cape, Sør-Afrika.
Denne sjarmerende landsbyen ligger i en fruktbar dal nedenfor Sneeubergfjellene. På grunn av landsbyens ensomme beliggenhet har den moderne utviklingen fart varsomt med Nieu Bethesda. En rekke kunstnere utfolder seg blant de historiske bygningene i landsbyen, som er et perfekt sted å rømme unna en hektisk virkelighet.

Beste fottur:
The Amatola, Eastern Cape, Sør-Afrika
Denne særdeles varierte seksdagers fotturen på 105 kilometer bukter seg gjennom fjell, skog, gressletter, platåer og kløfter. Området er dessuten av historisk interesse, og på slutten av fotturen får du besøke den besynderlige lille byen Hogsback.

Beste viltreservat: Ruaha, Tanzania
Ruaha rangeres hakket foran mer kjente Serengeti. Reservatet har en forbausende variasjon i dyreliv og tilholdssteder for dyr. Her slipper du dessuten unna de fleste pakketuristene.

Beste sted for fuglekikkere:
Mkuzi Game Reserve, KwaZulu-Natal, Sør-Afrika
Mkuzi-reservatet har en rekke tilholdssteder for fugler, stor variasjon i ulike arter - og er samtidig enkelt å utforske.

Beste ekstremsport:
Dykking med haier, Western Cape, Sør-Afrika
I Gansbaai er du nesten garantert å se en gigantisk hvithai! Dette er et av få steder i verden hvor du kan dykke sammen med disse skremmende skapningene.

Beste campingplass: Mahai, KwaZulu-Natal, Sør-Afrika
Ved foten av Drakensberg i Royal Natal National Park finner du en campingplass med utsikt i verdensklasse. 120 oppstillingsplasser strekker seg langs bredden av Mahai-elva. Forhåndreservasjon er alltid nødvendig.

Beste kulturminne: Great Zimbabwe, Zimbabwe
Ruinbyen er et kjent minnesmerke fra jernalderen, bygget av shonaene omkring 1200 e.Kr. Great Zimbabwe regnes som det største og viktigste forhistoriske monumentet i Afrika sør for Sahara. På det meste bodde omkring 20 000 mennesker i denne byen.

Beste dykkested: Sodwana Bay, KwaZulu-Natal, Sør-Afrika
Her finner du alt: Korallrev, fantastiske campingmuligheter like i nærheten, profesjonelle dykkeroperatører, varmt vann i sjøen og gyldne sandstrender. Seven Mile Reef, med sine store fisker, er høydepunktet for dykkere som besøker Sodwana.

Beste fiskeplass: Hout Bay, Western Cape, Sør-Afrika
Fangsten består vanligvis av snoek, (vi gir opp å oversette, Ryggsekk-redaksjonen fisker sjelden selv) en slags seahake som er fast i kroppen og har tykke bein. Tunfisk er også svært vanlig, og du kan dessuten forvente at albacore og steenbras biter på.

Best velholdte hemmelighet:
The Kalahari Guest Farm, Northern Cape, Sør-Afrika
Kanskje er vi idioter som avslører dette stedet, men likevel: Francien Noeth har gjort om bestemors gamle våningshus til et sted der du kan tilbringe en annerledes Afrika-ferie. Fyr opp gasskomfyren og se sola gå ned over Kalahariørkenen. Dette stedet ligger langt unna allfarvei, men er det ulimate stedet for deg som vil komme deg vekk fra den moderne sivilisasjonen. Gården ligger nær landsbyen Van Zylsrus på grusvei nummmer R31. Telefon +27 (0)53-781-0265.

Reisen dit: Metropolen Cape Town er et godt utgangspunkt for en rundtur i det sørlige Afrika. Flybilletter tur/retur Oslo-Cape Town koster fra ca 7500 kroner. For ei seng i sovesal på et hostel i Cape Town må du vanligvis ut med et sted mellom 60 og 100 kroner natta. Johannesburg har også gode flyforbindelser til Europa, med priser fra 6500 kr t/r fra Norge. Generelt er Sør-Afrika det landet som det er enklest og billigst å komme seg til og fra. Hit finnes det også et økende antall flyforbindelser til Sør-Asia og Australia for deg som vil kombinere Afrika med en annen verdensdel. Lonely Planets Southern Africa-guide er en god start om du planlegger en tur til denne delen av verden.

(Kilde: Getaway to Africa, nyhetsbrev, 21. april 2004)
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no