Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Safaritips

Tenkt deg på safari i Afrika? Få med deg noen praktiske tips som letter planleggingen - særlig hvis du skal til Kenya.

Kenya Wildlife Service, som forvalter nasjonalparker og dyrereservater i et av Afrikas beste safariland, har laget ei liste med praktiske tips for deg som skal ut på tur i villdyrenes rike. Masai Mara er kanskje Kenyas aller mest kjente nasjonalpark, og hit kommer mange eventyrlystne hvert år for å se blant annet løver, leoparder og flodhester. Spørsmålene nedenfor har også en viss generell gyldighet dersom du planlegger safariturer i andre deler av Afrika, som for eksempel Tanzania eller Sør-Afrika.

Hva skal jeg ha med?
Når det gjelder klær, sats på naturfarger, jordfarger eller khaki. Lokalt produsert safariutstyr er tilgjengelig mange steder. Guidebøker om fugler og pattedyr, samt et kart, er svært nyttig utstyr. Lommelykt, innsektspray, kikkert og rikelig med film eller minnekort er også essensielt å pakke med seg. Skal du komme hjem med virkelig gode bilder, er ei telelinse dessuten nødvendig. Glem ikke plaster, antiseptisk middel, hodepinetabletter, tabletter mot diaré og eventuelle andre medisiner du tar.

Hva koster en safari?
Regn med priser mellom 70 og 400 amerikanske dollar per person per døgn, avhengig av hva slags type safari du legger opp til. Dette inkluderer inngangsbillett til nasjonalparken, mat, overnatting og kjøreturer for å spotte villdyr. I tillegg kommer selvsagt reisen til og fra landet hvor du skal på safari.

Hvordan er sikkerheten i parkene og reservatene?
I Kenya skriver parkmyndighetene at sikkerheten i nasjonalparkene og reservatene har høy prioritet. Vakter patruljerer områdene der turister kommer for å se ville dyr, samt campingområder, gjestehus og veiene inn og ut av parkene. Pass godt på verdisakene dine dersom du sover i telt eller deler rom. Respekter regler og restriksjoner i parkene.

Når er det best å reise på safari?
Værforholdene i Kenya varierer med årstidene. Det er mulig å dra på safari hele året, men høysesongen er fra juli til mars. Dette er de beste månedene for besøk i Kenyas nasjonalparker og dyrereservater. I høysesongen er det gode sjanser for å se ville dyr fordi gresset i parkene er lavt. Dessuten finnes nok av mat til dyrene og mye sol. Lavsesongen strekker seg fra april til juni. I disse månedene er det vanlig med lange regnskyll, og de fleste veiene i parkene vil kreve firehjulstrekk.

Generelt i Kenya er klimaet varmt og fuktig ved kysten, kjøligere og fuktig i det sentrale høylandet og varmt og tørt i nord og øst. De fleste parkene ligger i områder som hovedsakelig har tørt og varmt vær.

Hva slags overnattingsmuligheter finnes i parker og reservater?
Her er variasjonen stor. For deg som vil oppleve nærhet til naturen og komme vekk fra turisthordene, er det mulig å bo i en banda, parkmyndighetenes egne overnattingstilbud. Dette er enkle steder der du selv sørger for maten. Ellers byr parkene i Kenya på alt fra elegant luksus til billigere private campingplasser drevet av private operatører.

Les mer om villdyr og natur i Kenya, i pekerne til høyre.
Andre artikler som er relevant for denne saken
Relaterte artikler:

Landene i det sørlige Afrika blir mer og mer populære blant backpackere. Hva er så høydepunktene i denne delen av verden? Vi har lista.

Slik pakker du sekken

Hva du bør ta med deg på tur avhenger selvsagt av om du skal på shoppinghelg til London, ekspedisjon til Sydpolen eller backpacke et halvår i tropiske strøk. Likevel er det mange ting som alltid bør være med i ryggsekken.

Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no