Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Sør-Afrika på full gass

Sør-Afrika på full gass

Sør-Afrika opplever turistrush, men de fleste holder seg unna landets største by Johannesburg. Dermed går de glipp av det pulserende hjertet i det nye sørafrikanske samfunnet.

Artikler i samme serie:

  1. Sør-Afrika på full gass
  2. Høydepunkter rundt Johannesburg
  3. Praktiske Johannesburg
Barn i Soweto

Barn i Soweto.

Johannesburg sentrum

Johannesburg sentrum.

Johannesburg har rykte på seg for å være en farlig by for turister. Men faren er overdrevet. Byen har et stort hjerte, og innbyggerne ønsker deg velkommen med åpenhet og smil. Så lenge du passer på deg selv og sakene dine, og lar være å vandre gatelangs alene om kvelden, har du ingen grunn til å være redd.

I Johannesburg kjører Sør-Afrika på full gass. Ikke bare på de raske og brede motorveiene som slynger seg rundt metropolen; byens sentrum er Afrikas Manhattan med det diamantformede hovedkvarteret til – nettopp – diamantprodusenten De Beers som juvelen blant de mange skyskraperne. I downtown Jo’burg møter du essensen av Sør-Afrika: På den ene siden den hvite minoriteten – pluss noen svarte i nye posisjoner etter revolusjonen for 11 år siden – som kjører rundt i sine BMWer, bor og jobber bak høye murer med piggtråd og handler i enorme kjøpesentre fullt utstyrt med kinosaler og restauranter; på den andre siden Johannesburgs store afrikanske flertall som fortsatt lever i fattige forsteder der vold, hiv-epidemi og usikker framtid preger dagliglivet.

Men tross de ubehagelige kontrastene: Johannesburg er også den byen i Sør-Afrika med minst atskillelse mellom svarte og hvite og dessuten stedet hvor du finner landets beste uteliv og kulturtilbud. Bli kjent med lokale afrikanere! Det er vårt tips nr 1 til deg som ønsker fullt utbytte av byens kultur- og uteliv eller som vil gå på oppdagelsesferd i metropolens mangfold av bydeler.

Den lille provinsen Gauteng består i hovedsak av Johannesburg og hovedstaden Pretoria 50 kilometer unna. Til sammen utgjør de to byene en nesten sammenhengene metropol med rundt 10 millioner innbyggere. Hvis du ønsker vingårder, pittoreske landsbyer, badestrender eller surfing kan du glemme Gauteng, som ligger midt inne i landet omtrent 1500 meter over havet. Reis heller hit for et innblikk i pulserende sørafrikansk liv – i fortid og nåtid. Og når det urbane Afrika blir for intenst kan du slappe av med en avstikker til menneskehetens vugge.

Klikk for full versjon av kart over Sør-Afrika Kart:
Les mer om Sør-Afrika Mer om Sør-Afrika:
Pakk sekken, redd verden!

Finnes det egentlig noe bedre enn å hjelpe noen som trenger det? Å stille opp og gi av seg selv gjennom engasjement, tid og et ekte ønske om å kunne bidra? Det er sikker noen som sier ja, men for dere andre har vi laget en oversikt over hvor du kan kombinere det å oppleve verden, med å gi av deg selv.

Little Traveller

Når du kjøper den lille, fargerike perledukken Little Traveller skaper du håp og redder liv blant hiv- og aidssyke i Sør-Afrika. For et par tiere kan du nå også kjøpe den lille reisevennen hos Star Tour. I samarbeid med importøren Isandi håper feriearrangøren å sende mange dukker ut i verden.

Reisebudsjett: Afrika

Hvor mye penger bør man ha med seg til denne delen av verden?

Nødsenter i Krugerparken

Havner du i knipe i Krugerparken i Sør-Afrika kan du nå få hjelp fra et nytt nødsenter.

Storpark i Afrika

Tre stater i det sørlige Afrika går sammen om å etablere en gigantisk nasjonalpark.

Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no