Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Praktiske Johannesburg

Nedenfor kommer det gode tips om alt i fra hvordan du kommer deg til Johannesburg, hvor du kan overnatte og til hvilken mat du kan spise.

Artikler i samme serie:

  1. Sør-Afrika på full gass
  2. Høydepunkter rundt Johannesburg
  3. Praktiske Johannesburg
Johannesburg

Johannesburg.

Landsbygda

Landsbygda.

Reise dit: Johannesburg International Airport er Sør-Afrikas største med forbindelser til Europa, Nord-Amerika, Asia og Australia. Du kan fly t/r Oslo for ca 6000 kroner og oppover. Hoteller og mange backpackersteder henter deg på flyplassen hvis du har bestilt overnatting. I ankomsthallen er det dessuten en egen skranke for offentlig transport.

Reise rundt: Det offentlige transportsystemet i Johannesburg er begrenset, spesielt utenfor vanlig kontortid. Dermed er du i stor grad avhengig av biltransport, noe som kan bety dype innhugg i budsjettet. Det finnes mange forskjellige taxiselskaper i Johannesburg, og vi anbefaler at du undersøker på stedet du bor for å finne ut hvilke alternativer som er både rimelige og trygge. (Vi har prøvd ett firma, M2 Chauffeur Services, og de anbefales ikke fordi de ikke møter til avtalt tid). En taxi fra Johannesburg til Sterkfontein (ca 1 time) koster fra 200 rand og oppover, mens en 15 minutters tur inne i byen koster fra 80 rand. Leiebil er rimelig; fra 200 rand om dagen. Bensinprisen ligger på rundt 4 rand.

Overnatting: Johannesburg har massevis av overnattingssteder - og du kan få god valuta for pengene. Melville og andre nordlige bydeler er regnet som de tryggeste delene av Johannesburg. Det kan være en fordel å bo her fordi dette gir større bevegelsesfrihet.

Mat: Mye kjøtt. Okse, svin, lam og kylling er vanlig kost. Poteter, grønnsaker, ris og pap (en potetstappelignende masse laget av maismel) er vanlig tilbehør. Det finnes et rikt utvalg av spisesteder som ikke står tilbake for noe vestlig land.

Valuta og priser: Valutaen i Sør-Afrika heter rand. 1 rand er ca 1,10 norske kroner i desember 2005. Sør-Afrika er svært billig for nordmenn. Et måltid mat på restaurant koster fra ca 30 rand, en øl på bar koster 7-8 rand, en flaske vann ca 5 rand.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no