Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Strammer inn på Inca Trail

Fotturen Inca Trail i Peru er et ettertraktet mål for mange backpackere på Sør-Amerika-reise. Nye regler gjør imidlertid turen langt dyrere enn tidligere. Dessuten bør du nå bestille plass i god tid på forhånd hvis du planlegger å gå den populære ruta.

Artikler i samme serie:

  1. Strammer inn på Inca Trail
  2. Tenk på bærerne
Utgangspunktet for Inca Trail er den populære turistbyen Cuzco (3400 m.o.h) i Peru. Målet for turen er soloppgangen over de storslagne inka-ruinene Machu Picchu - etter fire dagers vandring i Andesfjellene. Inca Trail er omkring 45 kilometer lang og går opp på 4200 m.o.h. På grunn av høyden er akklimatisering helt nødvendig før du legger ut på tur. Ta det rolig og drikk mye vann. Hvis du kommer til Cuzco rett ankommer fra lavlandet, er det lurt å tilbringe minst tre dager i byen for å unngå høydesyke.

Rough Guide anbefaler mai som den beste måneden å gå Inca Trail. Da regner det minst og været er på sitt klareste. Turstien er stengt for vedlikehold i februar hvert år.

For fire år siden kostet det 50-100 Amerikanske dollar å delta på en fire dagers guidet tur langs Inca Trail. Nå må du regne med priser fra omkring 265 dollar hos de seriøse operatørene. Dette inkluderer guide, mat, telt, bærere og transport tilbake fra Machu Picchu til Cuzco. Årsaken til det voldsomme prishoppet er at inngangavgiften til Inca Trail er tredoblet siden 2000 og at lokaltoget tilbake til Cuzco koster nesten ti ganger så mye som for få år siden. ISIC-kort og alder under 26 år gir deg USD 25 i rabatt. Fordelen er at mer penger nå går til å ta vare på den skjøre naturen i Andesområdet.

Nye regler gjør dessuten at kun 500 personer får lov å gå Inca Trail hver dag. Dette inkluderer guider, bærere, kokker og assistenter, så i realiteten kan bare rundt 200 turister om dagen legge i vei langs Inca Trail. Fordelen er selvsagt at du slipper å gå i kø, men i høysesongen blir det derfor kamp om plassene på de få turgruppene som settes opp hver dag. Det an bety mange dagers venting i Cuzco i vente på ledig plass - dersom du ikke har bestilt fotturen før du reiser til Peru. Ifølge Andean Travel Web kan det bli svært vanskelig å skaffe seg plass på Inca Trail fra mai til september.

Det er også innført nye regler når det gjelder bestilling av plass hos selskapene som arrangerer turer langs Inca Trail. Du kan booke plass inntil 30 dager før avgang. Etter dette fylles ledige plasser opp etter først til mølla-prinsippet. Ifølge Travel Monkey, en britisk student som har gjort grundig research på Inca Trail, vil plassene i høysesongen fylles opp tidlig av utenlandske selskaper som formidler turer langs Inca Trail. Det vil bli få plasser igjen til de lokale selskapene i Cuzco.

Vi anbefaler derfor at du bestiller Inca Trail-turen din tidlig, gjerne et par måneder i forveien.

Sjekk guidebøker for å få tips om seriøse turarrangører. Footprints "South America Handbook" har kommet ut årlig siden 1924 og er troverdig på Inca Trail. Lonely Planet for Peru er også ute i ny utgave. På internett er Andean Travel webs liste over anbefalte turselskaper er smart sted å starte.

Sjekk også Lonely Planets forum Thorn Tree for å lese oppdaterteberetninger fra backpackere er i området eller har vært der nylig.

For øvrig: Det er fullt mulig å komme fra Cuzco til fantastiske Machu Picchu uten å vandre i fire svette og slitsomme dager langs en fjellsti.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no