Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Fem uker i Sentral-Amerika: Belize

Belize; morsomme mennesker, billig hummer og snorkling ved korallrev!

Artikler i samme serie:

  1. Fem uker i Sentral-Amerika
  2. Fem uker i Sentral-Amerika: Mexico
  3. Fem uker i Sentral-Amerika: Belize
  4. Fem uker i Sentral-Amerika: Guatemala
  5. Fem uker i Sentral-Amerika: Honduras
  6. Fem uker i Sentral-Amerika: Nicaragua
  7. Fem uker i Sentral-Amerika: Costa Rica
  8. Fem uker i Sentral-Amerika: Hjemreise
Kvinne i Belize

Se bilde i et større formatKvinne i Belize. FOTO: Grazia Gargiuolo og Reidar Lund

Mann med slange

Se bilde i et større formatMann med slange. FOTO: Grazia Gargiuolo og Reidar Lund

18. desember
Litt rart å være så langt vekk i jula. Uansett, her er det fantastisk. Vi er i Belize nå - kom fra Mexico på onsdag. Mexico var veldig deilig, men kanskje litt skuffende likevel. Maten, mayaruinene og strendene var veldig bra, men det var litt for mange turister der og folk var litt reserverte og lei gringos til tider.

Derimot er det fantastisk bra i Belize. Alle som går rundt er enten gangsta niggaz eller rastafaris. Vi kom til Belize City onsdag kveld, noe som ikke var så veldig trygt. Vi ble nærmest overfalt på stasjonen som eneste hvite. Men det er farlig bare om kvelden, ellers er folk kjempehyggelige.

Vi blir bedt hjem til folk og alle vil snakke med oss. Morsomme folk! "Vallcom tdo Belize måann"! Følte ikke at jeg var på ordentlig tur før vi kom til Belize, Mexico var liksom alt for opptråkka. Dagen etter at vi kom til Belize dro vi til Caye Caulkner, som er en atoll ute ved korallrevet. Vi snorklet ved revet i går. Helt fantastisk - som å være i et akvarium! Vi svømte blant haier og rokker og masse andre fisker ute ved korallene.

Etterpå dro vi med noen folk til en slags restaurant - Wish Willies – et tøft sted hvor det vanka både hummer og en del Belikin øl - alt servert av en veldig hyggelig og skev herre ved navn Willie. Hummer er råbillig (to for 10 dollar). Så nå spiser vi bare det - litt luksus skal man ha. Etterpå var det party hjemme hos en kar fra Belize. Nå er vi slitne, hadde tenkt å dra til Flores i Guatemala i dag, men det er så sinnssykt digg her og vi har blitt litt avhengige av tropisk vann, varme og hummer - så vi blir en dag til. Guatemala kan vente.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no