Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

De høyeste

Opplev noen av de høyeste bygningene i New York, hvor den høyeste er på 102 etasjer!

Artikler i samme serie:

  1. Hele eplet i ett jafs
  2. De opplagte
  3. De høyeste
  4. De med størst historisk sus
  5. De avslappende
  6. De morsomste bydelene
  7. Den mest autentiske maten
  8. De mest kulturelle
Empire State Building

Se bilde i et større formatEmpire State Building. Foto: Fredrik Larsen

Flatiron Building

Se bilde i et større formatFlatiron Building. Foto: Fredrik Larsen

Chrysler Building
Denne imponerende art deco-bygingen var verdens høyeste hus en stakket stund før Empire State Building stod ferdigbygget i 1931. William van Allens 1048 fot høye skyskraper er fremdeles vel verdt et snarbesøk, selv om du må nøye deg med å se mesterverket nedenfra. Kun vestibylen (også den innredet og utsmykket i art deco-stil) er tilgjengelig for publikum. Chrysler-bygningen ligger på hjørnet mellom Lexington Avenue og 42nd Street, rett overfor den minst like imponerende Grand Central Station, hvor t-banen stopper.

Empire State Building
Ingen skyskraper i New York kan måle seg med Empire State Building. Den 102 etasjer og 1472 fot høye skyskraperen ble bygget på bare 410 dager under den store depressjonen og stod ferdig i 1931 - som New Yorks og verdens høyeste. Utsikten fra observasjonsplattformen i 86. etasje er uovertruffen og vel verd de 11 USD og den i høysesongen flere timer lange billett- og heiskøen. Få også med deg lobbyen, som er et vaskeekte art deco-mesterverk. Ideelt sett burde alle komme seg til toppen av Empire State Building to ganger: En gang om dagen og en gang etter at det er blitt mørkt. For lysene fra byen nattestid er et minst like spektakulært syn som skogen av skyskrapere på dagtid. Empire State Building ligger på hjørnet mellom 5th Avenue og 34th Street og er åpen kl 09-24. Nærmeste t-banestasjon er 34th Street-Herald Square.

Flatiron Building
Flatiron-bygningen er en morsomt utseende skyskraper som har fått navnet sitt fordi den har fasong som et strykejern. Fordi skyskraperen er så smal i den ene enden, er den et obligatorisk fotoobjekt for den ivrige New York-turist. Også dette høyhuset har hatt æren av å være høyest i verden - i perioden mellom 1902 og 1909. Flatiron Building ligger midt i bydelen Flatiron District, på stedet hvor Broadway, Fifth Avenue og 23rd Street møtes, og ligger rett ved t-banestasjonen 23rd Street.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no