Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

De avslappende

Blir det for mye jag og mas? Ta deg en tur i den grønne dyreparken; Bronx Zoo, eller den sjarmerende fornøyelsesparken Coney Island, hvor du reiser tilbake til det glade Amerikanske 50-tallssamfunnet.

Artikler i samme serie:

  1. Hele eplet i ett jafs
  2. De opplagte
  3. De høyeste
  4. De med størst historisk sus
  5. De avslappende
  6. De morsomste bydelene
  7. Den mest autentiske maten
  8. De mest kulturelle
Columbia University

Se bilde i et større formatColumbia University. Foto: Fredrik Larsen

Bronx Zoo
Bydelen Bronx har New Yorks dårligste rykte, og blir fremdeles oppfattet som et farlig sted styrt av beintøffe gjenger som driver med både dop og kriminalitet. De siste årene har imidlertid Bronx blitt et mye tryggere sted. Bronx Zoo er USAs største dyrehage - en stor, grønn park hvor du får se tigre og andre store kattedyr, bjørner, aper, slanger, krokodiller og alskens andre flotte dyr på nært hold. Dyrehagen er en avslappende, grønn oase der det er hyggelig å tilbringe en varm dag og få New York-eksosen ut av lungene. Med på kjøpet får du en spennende reise: T-banen kjører over bakken nesten hele veien, så underveis til dyrehagen får du sett mye av den sagnomsuste bydelen som har fostret opp folk som J Lo, Puff Daddy og Colin Powell. Å ta t-banen til holdeplassen Pelham Parkway og så rusle noen få kvartaler til Bronx Zoo er en helt ufarlig og riktig fin start på dyrehageoppholdet.

Coney Island
I årene før første verdenskrig var fornøyelsesparken Coney Island folkeforlystelse nummer én i New York. Siden den tid har stedet forfalt på mest sjarmerende og fotogene vis - i dag er et besøk på Coney Island en reise tilbake til selve klisjeen på det glade Amerikanske 1950-tallssamfunnet. Her kan du vinne bamser på tombola eller skytebanen og kjøre radiobil, forseggjorte karuseller, spøkelsestog eller den over 70 år gamle legendariske berg-og-dalbanen Cyclone, som fremdeles er en halsbrekkende opplevelse. En annen Coney Island-godbit er Deno's Wonder Wheel, pariserhjulet som har gitt fantastisk utsikt over hele fornøyelsesparken siden 1920. Et must er også Coney Island Sideshow, verdens eneste gjenlevende freakshow. Mot en inngangsbillett på beskjedne tre dollar, får du her se et halvtimes show med flammeslukeren, slangetemmeren, gummimannen, fakiren, sverdslukeren og den tatoverte, innsektsspisende piken. Fornøyelsesparken ligger dessuten rett ved Brighton Beach, en lang, deilig sandstrand som gjør Coney Island-turen til den perfekte søndagsutflukten. Du kommer til Coney Island med en lang t-banetur til Stillwell Avenue-holdeplassen helt på sørtuppen av Brooklyn. Det er gratis å rusle rundt i fornøyelsesparken, men hver attraksjon koster fire eller fem dollar å kjøre.

Columbia University
Columbia-universitetet har vært bakteppe for mang en spillefilm og regnes fremdeles som et over gjennomsinnet bra Amerikansk universitet. Det ligger i rolige omgivelser i Morningside Heights, som ligger mellom snobbete Upper West Side og langt tøffere Harlem. Universitetsbygningene har vært i bruk siden 1897 og hele campus er et stille og trivelig sted å sitte på en benk eller rusle langsomt rundt. Staselige monumentalbygg, velstelte grønne plener og en usedvanlig velutstyrt universitetsbokhandel gjør Columbia University vel verd et besøk. Mens du først er her, bør du ta en titt på Hamilton Hall også. Det var i denne flotte bygningen at studentopprøret i 1968 oppstod. Universitetet ligger mellom 114th og 121st Street. Hit kommer du lettest ved å ta t-banen til stasjonen 116th Street-Columbia University.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no