Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Klikk for full versjon Asia Kina

Pakk sekken, redd verden!

Finnes det egentlig noe bedre enn å hjelpe noen som trenger det? Å stille opp og gi av seg selv gjennom engasjement, tid og et ekte ønske om å kunne bidra? Det er sikker noen som sier ja, men for dere andre har vi laget en oversikt over hvor du kan kombinere det å oppleve verden, med å gi av deg selv.

Hong Kong

Glorete storby med neonskilt i herlig kaos og falske Louis Vuitton-vesker, men også store arealer av subtropisk natur. Hong Kong er som du har sett for deg, og mye mer.

AfrikaLes mer »

Les mer »


Turisme kan redde Lhasas historiske bygg

Før kineserne invaderte Tibet i 1950 hadde hovedstaden Lhasa rundt 30 000 innbyggere. Nå er byens folketall i ferd med å runde 400 000. Og for å huse alle kineserne som har flyttet til landet oppunder himmelen, har de tradisjonelle to-tre etasjer høye tibetanske husene systematisk blitt revet til fordel for betongklosser på fem meter.

Fire ganger verdens største Buddha

Opplev fire av de største Buddhaene i verden!

Les mer »

Les mer »


Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no
Reisebudsjett: Asia

Hvor mye penger skal du ta med deg til denne delen av verden?

Rutebuss gjennom Himalaya

Nå åpner ei ny busslinje langs Vennskapsveien mellom Lhasa i Tibet og Katmandu i Nepal.

Les mer »

Les mer »


Gjennom Himalaya

Vennskapsveien mellom Tibet og Nepal tar deg mer enn 5000 meter over havet. Reisen starter i Lhasa, Dalai Lamas hjemby på verdens tak, og ender i varme og sydende Katmandu.

Løp på Den kinesiske mur!

22. mai kan du løpe maraton på Den kinesiske mur! Kinareisende i dårligere form kan i stedet velge å løpe distanser helt ned til fem kilometer.

Les mer »

Les mer »


Folk flest bor i bakvendtland

Graver du et dypt nok hull i jorda, kommer du til Kina. Akkurat som i barnelæren er det ikke fritt for at ting er litt bakvendt der på den andre siden. En blåøyd nordmann føler seg lett litt rar.

Slik gjør du Kinas hovedstad på fem dager

Beijing er et moderne shoppingmekka med designerbutikker og luksusrestauranter. Samtidig: Et tradisjonelt kinesisk samfunn hvor gresshopper er en delikatesse og sykkel fremdeles er fremkomstmiddel nummer 1. Mellom metropolens kommunistiske paradegater og trange smug venter historiske og kulturelle skatter.

Les mer »

Les mer »


På ferie i himmelen

Nærmere himmelen er det umulig å komme, i hvert fall for de levende. Tibet har alltid hatt et mystisk grep om Vesten. Og selv om kineserne har forandret mye i fjellandet, er Shangri-La fremdeles et magisk sted.

Sover med ulver

En hane som galer er det ikke, det er helt sikkert. Brente ikke vaktene i tårnene langs muren ulveskit for å kunne sende røyksignaler til hverandre? Hylene fortsetter i natten. Det drypper kondens fra teltduken, vi hutrer og holder pusten av skrekk. Hvem var det sin ide å telte ved foten av Den kinesiske mur?

Les mer »

Les mer »


Klikk for stor versjon av kart over Kina Kart:
Landsfakta:
Landsfakta:

Offisielt navn:
Folkerepublikken Kina

Styreform:
Folkerepublikk

Folketall:
1 314 480 000

Areal:
9 572 419 km²

Hovedstad:
Beijing

Språk:
Kinesisk

Rettningsnummer:
+86

Våpenskjold:

Kina sitt våpenskjold
Flere nyttig netttsteder Kina:
Skal du reise til Kina? Her finner du infomasjon om landet og aktiviteter.