Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Klikk for full versjon Asia Vietnam

Dødens vindpust

Jeg lukker øynene der jeg ligger på hotellrommet. Vinden river og sliter i veggene. Jeg hører naboens hus kollapse, mens de som bor der skriker forgjeves i panikk. Året er 2006, og tyfonen Xangzane er minutter ifra å slå over oss med all sin kraft.

En neve dollar og nerver av stål

Jeg har bare krasjet fem ganger, så du kan ta det helt med ro, forteller den vietnamesiske motobikesjåføren beroligende, før vi legger oss på hjul med tusener andre motobikes i de travle gatene i Hanoi.

Les mer »

Les mer »


Tidligere kjent som Saigon

Ho Chi Minh eller Saigon, som det tidligere het, er Vietnams største by. Dens historie er beryktet, dens innbyggere er fantastiske, og dens gleder gjør deg glad.

Keiserbyen Hue

Keiserbyen er et annet kallenavn på den gamle Vietnamesiske hovedstaden, og er et sted for mystikk, monumenter, arkitektur og forbudthet, som mest av alt minner om et spennende frittliggende museum.

Les mer »

Les mer »


Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no
Den historiske havnebyen

Usjarmerende og bråkete, er ord som ofte karakteriserer Danang provinsen i midt Vietnam, og mange velger å reise rett forbi denne historiske havnebyen. De gjør en feil, ikke gjør den!

Togtur gjennom Vietnam

Rotter, svindlere, og ståtoalett med flekkete rester, er noen av de tingene som møter deg på toget fra Hanoi til Danang. Men fortvil ikke, den fantastiske utsikten veier opp for det meste.

Les mer »

Les mer »


Byen ved Den røde elv

Vietnams stolte hovedstad Hanoi, er et virvar av mennesker, mopeder, lyder og følelser. Her blir man jaget av både motorbike sjåfører og politiet.

Slangespising, potens og draculatendenser

Blodet spruter, mens slangen strammer alle sine muskler i et desperat forsøk på å slippe unna. Det er nytteløst. Dens skjebne er potensmiddel.

Les mer »

Les mer »


Reisebudsjett: Asia

Hvor mye penger skal du ta med deg til denne delen av verden?

Nå kan du besøke Vietnam i inntil 15 dager uten visum.

Les mer »

Les mer »


Prest på tur

Tusenvis av nordmenn backpacker i Sørøst-Asia hvert år. Nå finnes det også en norsk prest som reiser rundt i denne regionen.

Les mer »


Klikk for stor versjon av kart over Vietnam Kart:
Landsfakta:
Landsfakta:

Offisielt navn:
Den sosialistiske republikk Vietnam

Styreform:
Sosialistisk Republikk

Folketall:
85 262 000

Areal:
331 689 km²

Hovedstad:
Hanoi

Språk:
Vietnamesisk

Rettningsnummer:
+84

Våpenskjold:

Vietnam sitt våpenskjold
Flere nyttig netttsteder Vietnam:
Her kan du finne informasjon om Vietnam.