Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Kultur

Her finner du informasjon om hva de forskjellige landene har å by på av kultur.

Verdens åttende underverk er kambodsjansk

Kambodsja-turen din er ikke komplett hvis du ikke besøker Angkor-templene. De veldige gudshusene av stein er landets turistmagnet nummer én. Svært forståelig. For man trenger ikke å være spretten eventyrer-arkeolog som Lara Croft for å ha glede av Angkor!

Hellige Sevilla

Sevilla gir selv beinharde ateister gudstroen tilbake.

KambodsjaLes mer »

Les mer »


Med <em>Da Vinci-koden</em> som Paris-guide

Dan Browns suksessroman gir en ny dimensjon til ferieturen til Paris.

Fire ganger verdens største Buddha

Opplev fire av de største Buddhaene i verden!

Les mer »

Les mer »


Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no
I Beatles' fotspor

En dagstur er slett ikke nok når du skal til The Beatles - hjemby Liverpool.

Støtt sjøstjernene i Sihanoukville!

En buddhistmunk står på stranden i Sihanoukville, Kambodsja dagen etter en sterk storm. Tusenvis av sjøstjerner er skylt opp på land. Munken bøyer seg ned, løfter varsomt opp en sjøstjerne, bærer den ned til vannkanten og slipper den uti havet - tilbake til sikkerheten og livet. Hans unge disipler skjønner ikke hvorfor han gidder - Én ussel sjøstjerne spiller ingen rolle for livet i havet uansett. "Det spiller en rolle for denne ene sjøstjernen", svarer munken.

Les mer »

Les mer »


Gjennom Himalaya

Vennskapsveien mellom Tibet og Nepal tar deg mer enn 5000 meter over havet. Reisen starter i Lhasa, Dalai Lamas hjemby på verdens tak, og ender i varme og sydende Katmandu.

Øyperlen som savner kommunismen

Fiskerne på øya Olkhon i Bajkal-sjøen savner Sovjet-tiden. Da hadde de i hvert fall jobb, strøm og telefonforbindelse. Nå har de bare slående vakker natur. Og noen eventyrlystne turister.

Les mer »

Les mer »


Roma i Dan Browns fotspor

Dan Brown skrev megasuksessen “Da Vinci-koden“. Før det lot han bokas store helt, Robert Langdon, løse koder i Roma. Følg med på en tur rundt i Dan Browns Roma.

Øglene som kan spise deg

På Komodo bor verdens største øgle, den kjempemessige Komodo-varanen som blir opptil tre meter lang og som kan spise et menneske.

Les mer »

Les mer »


Appelsinslang i Karthago

Mellom appelsintrær og gule blomster ligger ruinene av Romas mektigste fiende. Karthago. Selv om lite er igjen av den engang så vakre byen, er de få minnesmerkene som fortsatt eksisterer vel verdt et besøk. I likhet med flere andre romerske ruiner i Tunisia.

Berlin med hammer og sigd

Tysklands hovedstad er mer enn trendy barer, en heidundrende kunstnerscene og hippe butikker. Berlin er også full av minnesmerker fra sin tungt belastede fortid. Fremad, kamerater! Bli med på kommunistrundtur i byens gamle sovjetiske sone.

TunisiaLes mer »

Les mer »


Flere nyttig netttsteder Kultur:
Her finner du informasjon om hva de forskjellige landene har å by på av kultur.