Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Ferd gjennom rikene i midten: Costa Rica

Costa Rica er det fredeligste av landene i Mellom-Amerika og velstående sammenlignet med sine naboer. Populært reisemål for norske backpackere.

Artikler i samme serie:

  1. Ferd gjennom rikene i midten
  2. Ferd gjennom rikene i midten: Belize
  3. Ferd gjennom rikene i midten: Costa Rica
  4. Ferd gjennom rikene i midten: El Salvador
  5. Ferd gjennom rikene i midten: Guatemala
  6. Ferd gjennom rikene i midten: Honduras
  7. Ferd gjennom rikene i midten: Mexico
  8. Ferd gjennom rikene i midten: Nicaragua
  9. Ferd gjennom rikene i midten: Panama
  10. Ferd gjennom rikene i midten: Reisefakta
Puerto Viejo da Telemanca
Puerto Viejo er et avslappet sted på østkysten, altså den karibiske kysten, av Costa Rica. Her finner du en spennende miks av karibisk kultur og folk med indisk avstamming. Stemningen er laid-back så det holder og reggaemusikken strømmer ut av høyttalerne. Du kan ri turer på hesteryggen, fiske med de lokale, surfe, svømme eller rett og slett bare henge ut og slappe av.

Manuel Antonio nasjonalpark
Nasjonalparken byr på vakre tropiske strender med smaragdgrønn regnskog i bakgrunnen samt et kupert indre med gode utsiktspunkter. Manuel Antonio har rikelig med dyreliv og et godt vedlikeholdt nett av stier. Dessverre er det ifølge Lonely Planet altfor mange som besøker parken, noe som sliter på den sårbare naturen. Bruk en dag til å vandre rundt i nasjonalparken, men kom deg ut tidlig for å unngå alle turistene. Landsbyen Manuel Antonio, som ligger inntil parken, har backpackervennlig overnatting og restauranter.

Corcovado nasjonalpark
Nasjonalparken ligger på ei halvøy i det sørlige Costa Rica, ut mot Stillehavet. I Corcovado finner du jomfruelig regnskog med stor biologisk rikdom. Blant annet finnes det en stor bestand av papegøyearten rød ara i denne parken (engelsk: scarlet macaw). Fotturer i Corcovado nasjonalpark innebærer rikelig med varme, fuktighet og insekter, men er samtidig en super måte å se den rike jungelen på. Den tørre årstida fra januar til april er mest behagelig, ifølge Lonely Planet.
Andre nettsteder som er relevant for denne saken
Relaterte pekere:
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no