Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Ferd gjennom rikene i midten: Nicaragua

Nicaragua var en gjenganger i nyhetsbildet på 70- og 80-tallet. Nå er det blitt langt mer stille, men det betyr ikke at landet ikke fortjener din oppmerksomhet.

Artikler i samme serie:

  1. Ferd gjennom rikene i midten
  2. Ferd gjennom rikene i midten: Belize
  3. Ferd gjennom rikene i midten: Costa Rica
  4. Ferd gjennom rikene i midten: El Salvador
  5. Ferd gjennom rikene i midten: Guatemala
  6. Ferd gjennom rikene i midten: Honduras
  7. Ferd gjennom rikene i midten: Mexico
  8. Ferd gjennom rikene i midten: Nicaragua
  9. Ferd gjennom rikene i midten: Panama
  10. Ferd gjennom rikene i midten: Reisefakta
Granada

Se bilde i et større formatGranada. FOTO: Grazia Gargiuolo og Reidar Lund

Løve i Leòn

Se bilde i et større formatLøve i Leòn. FOTO: Grazia Gargiuolo og Reidar Lund

Leòn

Se bilde i et større formatLeòn. FOTO: Grazia Gargiuolo og Reidar Lund

Ometepe
Reis til Ometepe for en vakker og vill opplevelse av vulkaner, gamle statuer, rikt dyreliv og fruktbare økosystemer. Ometepe er den største øya i Nicaraguasjøen og har to vulkaner som ruver som et tvillingpar. Strendene er flotte og det er mange tøffe fottur-muligheter dersom du føler for å bevege deg.

Granada
Granada er Nicaraguas eldste koloniby, grunnlagt i 1524. Granada har vært et rikt handelssenter, noe som gjenspeiler seg i alle de vakre bygningene fra spansketida. Dette gjør også Granada til et ideelt sted for å følge sporene etter de første sjanjolene som kom til Nicaragua. Er du i Granada, få gjerne med deg en dagstur til Matagalpa og det store markedet.

León
León ble også grunnlagt i 1524, og byen var Nicaraguas hovedstad fra kolonitida fram til Managua overtok som regjeringssete i 1857. Byen har også vært det kirkelige senteret for Nicaragua og Costa Rica, og León fikk landets første universitet i 1812. Med andre ord sitter det ganske mye fordums makt og verdighet i de gamle veggene i byen. Det finnes menger av godt bevarte bygninger fra kolonitiden, blant annet en fantastisk katedral, den største i Sentral-Amerika. Den kjente dikteren Ruben Dario kommer fra León, og du kan selvsagt besøke barndomshjemmet hans. Fortsatt er León viktig for Nicaragua: I dag er byen landets intellektuelle senter, noe som gjør León til et inspirerende sted å ferdes.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no