Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Ferd gjennom rikene i midten: Guatemala

Fargerike Guatemala har vært et populært backpackerland siden borgerkrigen tok slutt på midten av 1990-tallet.

Artikler i samme serie:

  1. Ferd gjennom rikene i midten
  2. Ferd gjennom rikene i midten: Belize
  3. Ferd gjennom rikene i midten: Costa Rica
  4. Ferd gjennom rikene i midten: El Salvador
  5. Ferd gjennom rikene i midten: Guatemala
  6. Ferd gjennom rikene i midten: Honduras
  7. Ferd gjennom rikene i midten: Mexico
  8. Ferd gjennom rikene i midten: Nicaragua
  9. Ferd gjennom rikene i midten: Panama
  10. Ferd gjennom rikene i midten: Reisefakta
Antigua

Se bilde i et større formatAntigua.

Mayaruiner i Tikal

Se bilde i et større formatMayaruiner i Tikal. FOTO: Grazia Gargiuolo og Reidar Lund

Tikal
Tikal er høydepunket over alle høydepunkter i Guatemala. De enorme mayaruinene ligger gjemt inne i jungelen i det nordlige Guatemala. Fram til for få år siden var Tikal nesten utilgjengelig for turister, men en ny asfaltvei som ble bygget på slutten av 1990-tallet forbinder nå Tikal med resten av Guatemala. Kom til Tikal tidlig om morgenen så du rekker å klarte opp på et av de 40 meter høye mayatemplene før sola står opp. Om morgenen er det stille i eventyrbyen som huset omkring 100 000 mennesker i sin storhetstid. Du kan høre suset fra trærne, skrikene fra apene, tjatringen fra quetzal-fuglene og kanskje lyden av jaguarene som gjemmer seg i jungelen.

Antigua
Den gamle hovedstaden Antigua er blitt et backpackerparadis. Sjarmerende og avslappede med hvitkalkede bygninger i spansk kolonistil ligger Antigua en times kjøring utenfor den nye hovedstaden Guatemala by. Byen er omkranset av tre vakre vulkaner, og i solnedgangen om kvelden virker vulkanene temmelig overveldende der du sitter på hostelets takterasse og ser lavarøyken sive ut av kraterne på toppen. I tillegg til å være vakkert, er Antigua et populært sted å lære seg spansk. Den lille byen har en lang rekke språkskoler som tilbyr spanskkurs tilpasset alle nivåer og lommebøker. Mange backpackere velger å ta to-tre-ukers kurs i Antigua. Med alle turistene som kommer til den gamle kolonibyen følger også mange hyggelige overnattingssteder, trivelige restauranter og livlige barer.

Chichicastenango
Guatemales mest kjente marked bør stå på reiseruta di dersom du skal til Guatemala. Hver torsdag og søndag våkner den lille byen, kjent som Chichi, til live. Tusenvis av mennesker strømmer til byen fra alle himmelretninger, og allerede før soloppgang er markedsbodene i Chichis gater fylt av alskens forskjellige varer. Markedet i Chichi er en eksplosjon av farger, lukter og lyder. Lokal mat og snacks i alle former og farger er å få kjøpt på markedet - perfekt for eventyrlystne mat-turister. Håndverksvarer som tepper, duker og vesker i maya-mønster, halskjeder og armbånd samt ulike figurer i jadestein kan være gode kjøp i Chichi. Ta deg god tid til å se deg rundt før du bestemmer deg for hva du vil kjøpe. De laveste prisene får du om ettermiddagen, og hard pruting er helt nødvendig.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no