Temaguide:

Samarbeidspartnere:

Altomreiser.no - Norges største reiseguide

Ferd gjennom rikene i midten: Mexico

Mexico er en stort land med massevis av spennende reisemål. Her konsentrerer vi oss om høydepunkter på Yucatán-halvøya sørøst i landet. Selv om Yucatán er blitt en lekegrind for Amerikanere på charterferie, er det mye vakkert å se i denne delen av Mexico.

Artikler i samme serie:

  1. Ferd gjennom rikene i midten
  2. Ferd gjennom rikene i midten: Belize
  3. Ferd gjennom rikene i midten: Costa Rica
  4. Ferd gjennom rikene i midten: El Salvador
  5. Ferd gjennom rikene i midten: Guatemala
  6. Ferd gjennom rikene i midten: Honduras
  7. Ferd gjennom rikene i midten: Mexico
  8. Ferd gjennom rikene i midten: Nicaragua
  9. Ferd gjennom rikene i midten: Panama
  10. Ferd gjennom rikene i midten: Reisefakta
Tulum
Drømmer du om rolige dager i hengekøya eller i en liten bungalow nede på stranda? Ferske kokosnøtter til lunsj og grillet barrakuda med iskald mexicansk øl til middag? I så fall skal du reise til Tulum. Turistene har begynt å oppdage lille Tulum, som ligger et par timers kjøring sør for Cancún på østkysten av Yucatán. Derfor bør du reise hit snarest mulig før stedet omvandles til Amerikansk charterlekeplass på linje med Cancún og Playa del Carmen lenger nord. Men enn så lenge har du de langstrakte strendene nesten for deg selv, og du kan gå lange turer i sanda eller besiktige de storslagne mayaruinene som reiser seg på de bratte klippene ved havet.

Chichén Itzá
Chichén Itzá er den mest kjente og best bevarte av mayaruinene på Yucatán-halvøya. Stedet var på sitt aller mektigste i tida mellom 800 og 1000 e.Kr. Det at Chichén Itzá skiller seg fra de andre mayaruinbyene i Sentral-Amerika gjør stedet til et viktig studieobjekt for arkeologene, ifølge Rough Guide. Ruinene har fått en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Med dette følger status - og mange besøkende. De aller fleste reiser på dagstur til Chichén Itzá, men for å utforske stedet skikkelig anbefaler vi å overnatte. På den måten kan du også få ruinene nesten for deg selv tidlig om morgenen eller sent om ettermiddagen. Ved selve Chichén Itzá er det kostbart å få ei seng for natta, men i landsbyen Pisté eller i Valladolid finnes rimeligere alternativer.

Playa del Carmen
Hvis du har backpacket helt fra Panama i sør, er du helt sikkert ganske utslitt når du kommer til Playa del Carmen, noen få mil fra nordspissen av Yucatán-halvøya. Playa del Carmen er egentlig Amerikas svar på Mallorca. Hvert år kommer tusener på tusener av Amerikanske charterturister hit. Under USAs ”spring break” inntas stedet av partyhungrige Amerikanske studenter - og festingen får norsk russefeiring til å virke som en søndagsgudstjeneste i forhold. Men reiser du til Playa del Carmen utenfor den mest hektiske høysesongen, har du sjansen til å nyte noen deilige dager i et mexicansk ferieparadis. Stranda er lang og kritthvit. Det karibiske hav er dessuten innbydende varmt og klart. Dermed er det selvsagt gode muligheter for snorkling, dykking og alle slags former for vannsport. Playa del Carmen har et ekstremt velutviklet tilbud av restauranter og utesteder. Hva med å nyte et par kalde drinker på en av uterestaurantene ved stranda mens sola går ned? Eller bare slappe av på en moderne kaffebar i gågata? De fleste overnattingsstedene i Playa del Carmen er av typen Hilton og Holiday Inn, men det finnes også alternativer for deg som reiser på lavbudsjett.
Annonsere på Backpacker.no
Annonsere på Backpacker.no